Horúci nápoj
Horúci nápoj

Chai latte s vôňou orientu

saymona - fotkasaymona, 24. februára 2021
Chai latte s vôňou orientu
Foto: Saymona

Vonku je stále mrzko (škaredo), prichádza obdobie vetra a tak som sa rozhodla zahriať sa trošku zvnútra. Milujem tú chuť korenín. Každý ma Zobraziť celý popisVonku je stále mrzko (škaredo), prichádza obdobie vetra a tak som sa rozhodla zahriať sa trošku zvnútra. Milujem tú chuť korenín. Každý ma ten svoj recept a postup prípravy tohto koreneného "zlata". Toto je ten môj a takto mi chutí najviac.

Suroviny

5 ks
15 ks
6 ks
1 drievko
1/3 ks
1/3 ČL
10 ks
2 vrecúška
1/3 ČL
1/3 ČL
400 ml
2 PL (alebo hnedý cukor)
Na podávanie:




Postup

  1. 1

    Do vody nalámem škoricu, pridám vanilkový struk (môžete nahradiť aj vanilkovou esenciou) a čierne čaje.

  2. 2

    Všetky ostatné korenia som si nadrvila v mažiari a pridala som to do hrnca. Všetko spolu varíme okolo 5 minút, aby sa chute krásne spojili. Odstavíme z ohňa. Osladíme medom alebo hnedým cukrom.

  3. 3

    Ja si trošku odlejem no hrnčeka a zalejem sójovým mliekom a vychutnávam si krásne chute korenia. A zbytok si zatiaľ odložím do chladničky.

  4. 4

    Každý ma ten svoj spôsob prípravy a recepty sa líšia z krajiny na krajinu. Niekde používajú kondenzovane mlieko, niekde pridávajú citrónovú trávu či bobkový list ;) Mne to chuti takto ale je len na Vás ako si prispôsobíte vy. DOBRÚ CHUŤ

Diskusia k receptu

haji
Zajímavý receptík, lákavý a voňavý. Musím počkat až se mi uklidní zoubky, abych mohla vše vychutnat do detailu. Bože, to budu moci ochutnat nejdřív na podzim achjaj
saymona
@haji (24.2.2021 16:21)
ĎAKUJEM Haji. Prajem skoré uzdravenie I keď teoreticky klinčeky sú na boľavé zúbky najlepšie :)
1x haji
haji
Díky, jsi milá! Uvidíme jak to půjde. O klinčekoch něco vím. Už jsem s nimi před rokem "potrávila", louskala jsem je jako oříšky.... Já když se do něčeho položím, tak pořádně a nebo vůbec. On střed je super. Naučit se to, je pro mě kokosák.
milad
Najhoršie je, že neviem, ako to má chutiť. Metódou pokus- omyl som vyskúšala, obávajúc sa toho množstva čierneho korenia. A aby mi nechýbal kofeín, tak som k čiernemu čaju pridala maté s citrónovou trávou. Napodiv, všetko to korenie bolo ako dobre zladený orchester, nič nevyčnievalo, súzvuk chutí bol úžasný. Takže mne to chutilo tak, ako som si to pripravila- s horúcim mliekom a medom. Ďakujem za recept. Mám náhradu za kávu.
saymona
@milad (25.2.2021 11:14)
Som Veľmi Rada ze chutilo ;3. Aj ja milujem ten nádherný orchester chutí A keď človek potrebuje nakopnúť zohriať sa je to paráda;3




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia