Čokoládový koláč
Čokoládový koláč

Šťavnatý čokoládový koláč s polevou

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 4. marca 2021

Jednoduché cesto s jogurtom a tekutá čokoládová poleva, ktorá sa z časti vpije do korpusu.

16
porcií
30 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
200 g
2 ČL
4 PL
4 PL mleté
250 ml
100 ml
8 PL
4 PL
Na potretie:
2-3 PL
Poleva:
100 g
50 g
50 g
3 PL
3 PL
100 ml




Postup

  1. 1

    Do misky dáme múku, sódu bikarbónu, kakao, mleté lieskovce a lyžicou zamiešame. Do osobitnej nádoby dáme jogurt, marhuľový džem, olej a cukor a mixérom dobre vymiešame. K tejto zmesi potom pridáme zmes sypkých surovín a všetko spolu vymiešame mixérom. Cesto vylejeme do pripravenej formy obloženej papierom (priemer 26 cm) a dáme piecť na 180 °C na 25-30 minút. Pozor, aby sa neprepieklo, lebo piškóta bude suchá. Musí ostať vláčna.

  2. 2

    Ešte horúci koláč poriadne poprepichujeme vidličkou (aby sa džem a poleva dostali dovnútra), hneď natrieme marhuľovým džemom a polejeme polevou.

  3. 3

    Polevu si pripravíme, kým sa koláč pečie. Do hrnca dáme maslo, čokoládu a mlieko a necháme roztopiť na miernom ohni. Pridáme cukor, kakao a miešame, až kým nevznikne hladká poleva bez hrudiek.

    Šťavnatý čokoládový koláč s polevou - obrázok 3
  4. 4

    Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia