Hovädzie fašírky
Hovädzie fašírky

Hovädzie fašírky na čiernom pive s pečiarkami

bugout - fotkabugout, 7. marca 2021
Hovädzie fašírky na čiernom pive s pečiarkami
Foto: bugout

Hovädzie fašírky dusené v omáčke z čierneho piva, cibule a pečiarok. Ideálne so zemiakovou kašou...

Suroviny

500 g mleté
300 g (šampiňóny)
2 ks
500 ml
2 strúčiky
3-4 PL
1 ks
1-2 PL




Postup

  1. 1

    K mletému mäsu pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, strúčik cesnaku, strúhanku, soľ, korenie a vajce. Dobre premiešame a vyformujeme fašírky (z tohto množstva mäsa urobíme štyri väčšie). Opečieme ich chrumkava, 2 - 3 minúty z každej strany na silnejší výkon, aby mali peknú "kôrku".

  2. 2

    Kým sa fašírky opekajú, nakrájame si huby. Mäso vyberieme a postupne opečieme na masle huby, tak aby sa nezačali dusiť a potom pridáme nakrájanú cibuľu a ďalej opekáme. Po pár minútach nasleduje cesnak, premiešame a pridáme podľa chuti soľ a korenie.

  3. 3

    Zaprášime polievkovou lyžicou múky a chvíľu ďalej opekáme. Nasleduje pivo, ktoré po troške prilievame a stále miešame. Keď prilejeme všetko pivo, omáčku necháme trochu zredukovať a vrátime do nej fašírky. Stiahneme výkon na minimum a ešte desať minút dusíme.

Diskusia k receptu

farbuska
Pekný recept. Ďakujem. Určite spravím: akurát mám mleté hovädzie prichystané v chladničke. Mal byť hamburger, bude táto úprava.
bugout
Vaše komentáre ma tešia. Musím povedať, že keď som videl tento recept tak som si povedal to isté a najbližší víkend som ho aj robil. Inak v originále išlo hríbov až 400g ale som to skresal na 300.

bugout
@mijaita (11.3.2021 14:02)

Tak to ma teší. Priznám sa, že pikantné sa mi k tomuto moc nežiada a ani ma nenapadlo. A to pikantné u nás doma veru ide na odbyt. Ono sú jedlá ktoré si neviem predstaviť bez niečoho pikantného, ale toto je ten opak, že nejaké čili ma k tomu ani nenapadlo. Niekedy však určite vyskúšam. Som rád, že chutilo.
mijaita
@bugout (11.3.2021 14:45)

Jeste jedna, zasadni poznamka. Kdyz se to ulezi, stacilo do vecera, chutna to jeste líp!! A jeste k te pikantnosti. mela jsem na mysli ne ze aby to palilo, ale kapku nejake svezi chuti. Neumim lip vyjadrit. Jinak jsem dala hodne pepre, super to bylo! A moc chutnalo i s ryzi. Jiste jeste nekdy na to dojde.
bugout
@mijaita (11.3.2021 19:31)

U nás bolo zjedené do 20 minút.... Skúsim to nabudúce nechať, resp. urobiť viac. Už chápem čo myslíš s tou pikantnosťou. Ja som barbar keď sa mi zdá, že jedlu niečo chýba beriem do rúk soľ.
bembo
Pekný recept.Už je v KK.Teším sa až ho vyskúšam.
afataga
Neskoro, ale predsa. Je to dobre, ale keby som povedala, ze vyborne, klamala by som. To cierne pivo tam dost citit a uplne prerazilo chut hub a to som dala nase lesne. Viem si to predstavit tak, ze huby uvarit vo vacsom mnozstve vody a miesto piva pouzit ten hubovy vyvar. Inak ja som fasirky najprv upekla v rure v kastroli, vybrala som ich na tanier a dalej pokracovala v tom kastroli. U nas ryza, zemiakovu kasu nemame radi a ina priloha ma nenapadla, mozno este kuskus.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia