Nepečený zákusok
Nepečený zákusok

Grécky nepečený zákusok bez lepku – Ekmek

novalim - fotkanovalim, 17. marca 2021. Komerčný recept.
Grécky nepečený zákusok bez lepku – Ekmek
Foto: novalim

Čo takto dnes odskúšať zahraničný dezert? Grécky nepečený zákusok bez lepku s názvom Ekmek, si jednoducho pripraví aj ten, kto nemá veľa skúsenosti v Zobraziť celý popisČo takto dnes odskúšať zahraničný dezert? Grécky nepečený zákusok bez lepku s názvom Ekmek, si jednoducho pripraví aj ten, kto nemá veľa skúsenosti v kuchyni. A zároveň naň môžete spotrebovať chlebík, ktorý je obschnutý a je vám ho ľúto vyhodiť. Áno, dobre čítate, tento nepečený zákusok sa pripravuje z toastového chleba.
Zdroj: https://novalim.net/grecky-nepeceny-zakusok-bez-lepku-ekmek/

24
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

Sirup:
300 g
250 g
z 1 citróna
Korpus:
10 krajcov
na opraženie
Krém:
1 l
200 g
6 ks
100 g
1/2 ČL
100 g
1 ČL (alebo vanilkový cukor)
Navrch:
400 ml
podľa chuti
100 g




Postup

  1. 1

    Sirup: Do hrnca dáme zohriať vodu, cukor a nastrúhanú kôru z citróna. Varíme, pokiaľ sa cukor rozpustí, potom sirup odstavíme a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Korpus: Na panvicu dáme rozpustiť maslo a rýchlo na ňom opečieme krajce toastového chleba bez lepku Novalim. Keď vychladne, naukladáme ho na spodok plechu s rozmermi 25x30 cm tak, aby bol celý plech pokrytý chlebom. Polejeme ho vychladnutým sirupom precedeným cez sitko bez citrónovej kôry a počkáme, kým sirup vsiakne.

  3. 3

    Do hrnca dáme zohriať 900 ml mlieka, pridáme polovicu cukru (100 g) a zamiešame, ale neprevárame. Medzitým zmiešame kardamóm s lyžičkou cukru a pridáme do hrnca spolu s vanilkovým extraktom. V mise vymiešame žĺtky so zvyšným cukrom (100 g), pridáme zvyšných 100 ml mlieka a kukuričný škrob. Zohriate mlieko z hrnca po naberačkách nalievame do misy k žĺtkom a metličkou zmiešame. Vrátime naspäť do hrnca a zohrievame za stáleho miešania pokým nevznikne tuhšia pudingová zmes. Nakoniec pridáme studené maslo, premiešame a krém nalejeme na toastový chlieb v plechu a zákusok necháme 4 hodiny v chlade stuhnúť.

  4. 4

    Hotový nepečený zákusok ešte na povrchu potrieme vyšľahanou šľahačkou s troškou cukru a posypeme ho nasekanými pistáciami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia