Zemiakový chlieb
Zemiakový chlieb

Zemiakový chlieb bez lepku

novalim - fotkanovalim, 18. marca 2021. Komerčný recept.
Zemiakový chlieb bez lepku
Foto: novalim

Viete, ako najjednoduchšie upiecť domáci chlieb bez lepku? Vyskúšajte náš recept na zemiakový chlieb bez lepku. Prekvapí vás, z čoho sme ho napiekli. Zobraziť celý popisViete, ako najjednoduchšie upiecť domáci chlieb bez lepku? Vyskúšajte náš recept na zemiakový chlieb bez lepku. Prekvapí vás, z čoho sme ho napiekli. Použili sme naň totižto nečakanú a netradičnú surovinu. Zmes na prípravu našich bezlepkových halušiek. Áno, dobre čítate. Táto zmes je bez lepku, bez laktózy, bez sóje a bez vajec. Jej špeciálne zloženie (zemiaková múka a zemiakové vločky, ryžová múka, pohánková múka, hrachová bielkovina, rastlinná vláknina a minerálny komplex z rias) dodá vášmu chlebíku dobrú chuť ale aj vitamíny a vlákninu.
Zdroj: https://novalim.net/zemiakovy-chlieb-bez-lepku/

4-8
porcie
15 minút
príprava
45 minút
na 230 °C

Suroviny

1 bal.
350 ml
1 ČL
1 ČL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Zmes na bezlepkové halušky a všetky ostatné prísady dáme do misy a pomocou hnetača miesime aspoň 10 minút, kým nevznikne hladké kompaktné cesto. To postriekame vodou a necháme prikryté fóliou v teple vykysnúť asi dve hodiny.

  2. 2

    Do rúry dáme ohňovzdornú nádobu s vekom (napríklad misu z jenského skla alebo kameninovú nádobu), zapneme vyhrievanie rúry na 230 stupňov a necháme rúru aj nádobu riadne vyhriať.

  3. 3

    Potom opatrne vyberieme misu s vekom, vnútro misy zľahka vysypeme bezlepkovou múkou a namočenými rukami do nej prenesieme vykysnuté cesto. Nevadí, ak sa počas prenášania cesto zdeformuje, počas pečenia sa pekne nafúkne.

  4. 4

    Misu s cestom prikryjeme vekom a dáme späť do rúry. Chlieb pečieme najprv 25 minút zakrytý, potom odoberieme veko a zemiakový chlieb dopekáme ešte asi 10-15 minút, kým sa nevytvorí chrumkavá kôrka. Dobre prepečený chlieb má po poklepkaní zospodu dunivý zvuk.

  5. 5

    Po dopečení vyberieme chlieb z formy a necháme ho na mriežke úplne vychladnúť. Chladnutím sa chlebová striedka ešte dopeká, preto ho nakrájame až vtedy, keď je chlieb studený.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia