Hlivový guláš
Hlivový guláš

Hlivový guláš

Peter Holec
šéfkuchár hotela Zochova chata, Modra–Piesok, 17. marca 2021
Hlivový guláš
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
50 minút
príprava

Suroviny

1,5 kg
3 ks stredne veľká
2 PL
2 PL extra hustý
2 ČL
2-3 ks
2 ks
2-3 strúčiky
1-2 ks




Postup

  1. 1

    Hlivu nakrájame asi na 1 centimeter hrubé rezance. Spodnú časť hlivy asi 1 cm zrežeme. Cibuľu nakrájame nadrobno, dáme do hrnca s rozpálenou masťou a pražíme dozlatista.

  2. 2

    Pridáme nakrájanú hlivu, pretlačený cesnak, premiešame, pridáme mletú papriku, paradajkový pretlak, soľ, koreniny a premiešame. Pridáme papriku nakrájanú na tenké rezance a nadrobno nakrájanú ošúpanú paradajku, stíšime oheň, premiešame, dolejeme asi 2 dl vody a dusíme 30 min.

  3. 3

    Nakoniec pridáme postrúhaný zemiak a ak treba, podlejeme vodou a dusíme 15–20 minút. Nakoniec dochutíme a môžeme podávať s varenými zemiakmi.

Diskusia k receptu

evanaaa
U nás je hliva skoro každý mesiac, aj keď ju ja až tak veľmi nemusím, naopak, keď ju vidí môj muž v letáku, už ju musím kúpiť, väčšinou varím perkelt z nej......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia