Linecké pečivo
Linecké pečivo

Kakaové linecké kolieska

Annamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 1. apríla 2021
Kakaové linecké kolieska
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
5-6 minút
na 180 °C

Suroviny

150 g
150 g
200 g
100 g
20 g
1 ks
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Hladkú a polohrubú múku, cukor a kakao zmiešame vo väčšej miske. Pridáme na malé kocky nakrájané maslo a rozmiesime ho. Keď už je dobre rozmiesené, pridáme žĺtok a spracujeme cesto. Cesto zbalené do fólie odložíme na noc do chladničky.

  2. 2

    Na druhý deň cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 4 mm, vykrojíme kolieska (alebo iné tvary), poukladáme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C 5–6 minút.

  3. 3

    Po vychladnutí koláčiky po dvoch spojíme malinovým lekvárom a zvrchu ozdobíme práškovým cukrom alebo čokoládou.

Diskusia k receptu

evanaaa
Páči sa mi pomer základných surovín, tak ako má byť - 3:2:1, potom je to to pravé linecké. A pekné, chutné kolečká s dobrým džemom, ako vidno.....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia