Králičie roládky
Králičie roládky

Roládky s medvedím cesnakom

siuuu - fotkasiuuu, 28. marca 2021
Roládky s medvedím cesnakom
Foto: siuuu

Kamoška mi priniesla medvedí cesnak, tak som trocha kuchtila. Ja som na roládky použila králičí chrbát, ale myslím, že aj kuracie či iné Zobraziť celý popisKamoška mi priniesla medvedí cesnak, tak som trocha kuchtila. Ja som na roládky použila králičí chrbát, ale myslím, že aj kuracie či iné vhodné mäsko bude v pohode, len bude potrebné upraviť dobu pečenia podľa druhu a hrúbky mäsa.

10 minút
príprava
5-8 minút
na 190-200 °C

Suroviny

 (alebo iné mäso)
 čerstvý
Omáčka:
 čerstvý
 (na varenie alebo šľahanie)




Postup

  1. 1

    Mäsko naklepeme medzi mikroténovými vreckami, ochutíme zľahka soľou a korením, na každý kúsok položíme pásik sušenej šunky a rozložíme umytý a vody zbavený medvedí cesnak. Zrolujeme, v prípade potreby zaistíme špáradlom. Na masle opečieme zo všetkých strán a v rúre zohriatej na 190-200 °C dopekáme 5-7 minút, alebo podľa hrúbky mäsa.

  2. 2

    Na omáčku rozpustíme v panvici maslo, pridáme pokrájaný medvedí cesnak (umytý a odkvapkaný), zarestujeme, keď cesnak zmäkne pridáme suché vínko, necháme odpariť pár minút alkohol, pridáme smotanu, soľ, korenie, muškátový oriešok, prevaríme a rozmixujeme.

  3. 3

    Podávame s prílohou podľa chuti. Ja zvyčajne robím zemiaky (pyré alebo iba zľahka popučené), tentoraz som potrebovala minúť ryžu z iného varenia, tak bola ryža.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia