Bezlepková bábovka
Bezlepková bábovka

Krupicovo-mandľová bábovka bez lepku

novalim - fotkanovalim, 29. marca 2021. Komerčný recept.
Krupicovo-mandľová bábovka bez lepku
Foto: novalim

Krupicovo-mandľová bábovka bez lepku môže spestriť vaše sladké veľkonočné menu. Príprava je veľmi jednoduchá a rýchla, čiže ak nestíhate na Veľkú noc napiecť, Zobraziť celý popisKrupicovo-mandľová bábovka bez lepku môže spestriť vaše sladké veľkonočné menu. Príprava je veľmi jednoduchá a rýchla, čiže ak nestíhate na Veľkú noc napiecť, toto môže byť vaša voľba. Upečte si niečo dobré, bezlepkové.
Zdroj: https://novalim.net/krupicovo-mandlova-babovka-bez-lepku/

8-16
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

100 g
100 g mleté
100 g
50 g (alebo PK, PK špeciál múka bezgluténová)
75 ml
4 ks
1 PL
1 bal.
z 1 citróna
1/2 bal.
Na polevu:
200 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Vajcia s cukrom vyšľaháme do nadýchanej bledej peny. Pridáme vanilkový cukor, nastrúhanú citrónovú kôru a šťavu a premiešame. Mleté mandle premiešame s múkou Promix UNI /alebo PK, PK špeciál a primiešavame ich do vaječnej zmesi striedavo s mliekom. Vznikne nám krémová zmes, ktorú nalejeme do menšej bábovkovej formy. Formu pred pečením vytrieme tukom (napr. maslom alebo margarínom) a vysypeme bezlepkovou múkou alebo bezlepkovou krupicou.

  2. 2

    Mandľová bábovka sa pečie v dobre rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi pol hodinu, kým nie je na povrchu na dotyk upečená. Po dopečení ju vyberieme opatrne z formy a necháme na mriežke úplne vychladnúť.

  3. 3

    Kým bábovka chladne, pripravíme si polevu. Do preosiateho práškového cukru pridáme lyžicu citrónovej šťavy a začneme vymiešavať. Ak je zmes príliš hustá, pridáme lyžicu horúcej vody. Snažíme sa však polevu nerozriediť príliš, aby nebola priesvitná. Ideálna je lávovitá konzistencia – t.j. poleva pomaly steká z lyžice dolu. Ešte teplú bábovku polejeme polevou a necháme ju na bábovke úplne zaschnúť. Môžeme podávať s kopčekom vyšľahanej šľahačky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia