Cesnakové slimáky
Cesnakové slimáky

Mäkké výborné cesnačky fotorecept

adika215 - bez fotkyadika215, 9. apríla 2021
Mäkké výborné cesnačky (fotorecept)
Foto: adika215

Zdravím. Rada by som sa podelila o recept, ktorý robím najčastejšie, pretože toto pečivo sa vždy podarí, je chutné a mäkučké.

25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
800 g (alebo polohrubá)
350 g
3 ČL
42 g
1 ČL
Plnka:
150-200 g
1-2 PL
1/2 ČL
10 strúčikov (prelisovaný)
Na potretie:
1 ks




Postup

  1. 1

    Ako prvé si zarobíme kvások a to tak, že si zohrejeme vodu, aby nebola ani studená ani horúca (horúca byť nemôže, pretože by to zabilo kvasinky). Časť vlažnej vody nalejeme do vhodnej nádoby, pridáme rozdrobené droždie (42 g) a cukor (1 ČL), premiešame. Necháme kysnúť približne 10minút, musíte si to však odsledovať.

    Mäkké výborné cesnačky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zatiaľ kým kysne kvások, v mise zmiešame múku a soľ. Pridáme vykysnutý kvások a zvyšnú vodu. Necháme miesiť v robote (kto nemá, tak ručne). Cesto necháme kysnúť 45 minút (cesto môžeme dvakrát za tento čas preložiť, cesto naberie na sile, pevnosti a kvalite).

    Mäkké výborné cesnačky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vykysnuté cesto vyklopíme na pracovnú dosku . Valčekom pekne rozvaľkáme, tak ako vidíte na obrázku a prekrojíme na polovicu. Každú polovicu môžeme ešte trošku vyvaľkať (cca na 2-3-4 cm). Cesto potrieme plnkou, ktorú pripravíme zmiešaním uvedených surovín.

    Mäkké výborné cesnačky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto zrolujeme a nakrájame na hrubšie kolieska, ktoré poukladáme na plech s papierom na pečenie.

    Mäkké výborné cesnačky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potrieme rozmiešaným vajíčkom a necháme piecť na 180 °C približne 20-25 minút (treba si to však odsledovať). Rúru počas pečenia neotvárame.

    Mäkké výborné cesnačky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Tuto už vidíte upečené "cesnakové slimáky".

    Mäkké výborné cesnačky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Tuto mám upečené z tej polovičky. Len som dala do inej polohy.

    Mäkké výborné cesnačky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Dobrú chuť!

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia