Jahodový zákusok
Jahodový zákusok

Bezlepkový krémeš s jahodami

novalim - fotkanovalim, 21. apríla 2021. Komerčný recept.
Bezlepkový krémeš s jahodami
Foto: novalim

Najlepší, aký ste jedli. Taký je náš bezlepkový krémeš s jahodami, ktorý si môžete aj vy napiecť podľa nášho receptu. Presvedčíme vás, že Zobraziť celý popisNajlepší, aký ste jedli. Taký je náš bezlepkový krémeš s jahodami, ktorý si môžete aj vy napiecť podľa nášho receptu. Presvedčíme vás, že pripraviť si domáce bezlepkové cesto je skutočne jednoduché a potom sa môžete pohrať s rôznymi receptami. Jedným z nich je napríklad tento, ktorý je ako stvorený na jarné maškrtenie.
Zdroj: https://novalim.net/bezlepkovy-kremes-jahodami/

12
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Na cesto:
250 g
250 g
250 g
štipka
Na plnku:
400 g čerstvé alebo mrazené
2 PL
500 g
400 ml
8 plátkov
2 PL




Postup

  1. 1

    Bezlepkovú múku Promix PK špeciál, soľ, na kocky nakrájané studené maslo a tvaroh spolu premiešame a vypracujeme cesto, ktoré odložíme do chladničky na 3-4 hodiny, ideálne na noc.

  2. 2

    Dobre vychladené cesto rozdelíme na dve polovice, obe rozvaľkáme na ľahko pomúčenej pracovnej doske na rovnaké obdĺžniky a oba pečieme v rozohriatej rúre na 200 stupňoch asi 17 minút. Odporúčame na jednom obdĺžniku naznačiť rezy budúcich koláčikov, aby sa nám hotový krémeš ľahšie krájal.

  3. 3

    Na plnku povaríme jahody s kryštálovým cukrom do mäkka a prepasírujeme ich cez jemné sito. Plátky želatíny namočíme na 10 minút do studenej vody. Tvaroh, smotanu na šľahanie a práškový cukor vymiešame mixérom do nadýchaného krému. Želatínu vyžmýkame a na slabom ohni ju za stáleho miešania rozpúšťame v prepasírovaných jahodách (neprevárame). Dve lyžice tvarohovej plnky vmiešame do jahôd a potom celú zmes vylejeme späť do zvyšného tvarohového krému a dobre premiešame. Krém necháme v chlade, kým nezačne tuhnúť.

  4. 4

    Tuhnúci krém nanesieme na jeden plát upečeného cesta, prikryjeme ho plátom cesta s naznačenými rezmi a dáme do chladničky na pár hodín úplne stuhnúť. Bezlepkový krémeš s jahodami podávame posypaný práškovým cukrom a ozdobený jahodami.

Diskusia k receptu

babka1953
Ďakujem, už sa teším,že ho vyskúšam.A určite bude výborný.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia