Čučoriedkový cheesecake
Čučoriedkový cheesecake

Čučoriedkový cheesecake s bielou čokoládou

Annamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 26. apríla 2021
Čučoriedkový cheesecake s bielou čokoládou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 160 °C

Suroviny

Korpus:
130 g
60 g
Plnka:
250 g
180 g
60 g
1 bal.
1 ČL
100 g
2 ks
125 g
Na ozdobenie:




Postup

  1. 1

    Korpus: Sušienky rozdrvíme, primiešame rozpustené maslo. Hmotou vystelieme dno aj boky tortovej formy. Dáme stuhnúť do chladničky.

  2. 2

    Plnka: Čokoládu roztopíme. Mascarpone, kyslú smotanu, cukor a vanilkový cukor a vanilkovú pastu vymiešame. Pridáme vlažnú čokoládu a vajíčka, vymiešame a plnku nalejeme na stuhnutý korpus vo forme. Nasypeme čučoriedky.

  3. 3

    Koláč pečieme vo vodnej pare. Spodok tortovej formy zabalíme do alobalu. Do plechu na pečenie nalejeme vodu do výšky 2 cm a vložíme naplnenú formu. Pečieme 40 minút pri 160 °C.

  4. 4

    Cheesecake necháme vychladnúť a dáme na noc do chladničky. Na druhý deň vyberieme z formy a ozdobíme čučoriedkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia