Avokádovo-banánové nanuky

Michal Prokop
majiteľ bistra a kaviarne Suncafé v Bratislave, 31. mája 2021
Avokádovo-banánové nanuky
Foto: Pravda - Ivan Majerský
16 malých
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

300 g
200 g
100 g
200 g
troška
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Avokádo, banány a smotanu zmixujeme v mixéri na hladký krém. Nalejeme do formičiek na nanuky a do každého dáme paličku na držanie. Necháme zmraziť.

  2. 2

    Bielu čokoládu s troškou oleja opatrne a pomaly roztopíme v mikrovlnnej rúre. Použijeme vyššiu úzku nádobu, lebo do čokolády budeme nanuky namáčať. Biela čokoláda je náchylná na spálenie, preto ju každých 30 sekúnd premiešame.

  3. 3

    Do roztopenej čokolády namáčame nanuky, môžeme ich na ozdobu posypať sušenými malinami. Chvíľu počkáme, kým poleva stuhne, a než začneme nanuky servírovať, dáme ich opäť do mrazničky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia