Špenátová roláda
Špenátová roláda

Špenátová roláda podľa Marcelly Molnárovej videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 5. júna 2021

Známa speváčka a spisovateľka Marcella Molnárová nám v tomto videu pripraví vynikajúcu slanú roládu zo špenátu plnenú sušenými paradajkami.

15 minút
na 180 °C

Suroviny

Na cesto:
400 g čerstvý (listy)
5 ks
5 PL
50 g
1/2 ČL
3 strúčiky
Na náplň:
150 g (roztierateľný)
12 ks (v oleji)
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Špenát umyjeme a sparíme v osolenej vode. Vyberieme na na sitko, necháme odkvapkať a vychladnúť.

  2. 2

    Špenát rozmixujeme so žĺtkami, pridáme 3 PL múky. Rozmixujeme dohladka, pridáme syr, soľ, prelisovaný cesnak, tymian.

  3. 3

    Z bielkov vyšľaháme sneh a opatrne po častiach doň vmiešame špenátové cesto. Na záver ešte posypeme 2 PL múky a jemne vmiešame do cesta spolu s práškom do pečiva.

  4. 4

    Plech vyložíme papierom na pečenie, cesto naň rozotrieme a pečieme v rúre na 180 °C cca 15 minút.

  5. 5

    Po upečení plát cesta aj s papierom položíme na vlhkú utierku, prekryjeme druhým papierom na pečenie a stočíme do rolády. Necháme vychladnúť.

  6. 6

    Na upečený plát rozotrieme syr, poukladáme nakrájané sušené paradajky a zvinieme do rolády.

  7. 7

    Podávame ozdobené strúhaným parmezánom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia