Makový koláč
Makový koláč

Šťavnaté makové kocky bez múky

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 5. júna 2021

Jednoduchý recept ako pripraviť úžasný makový koláčik

30
porcií
25 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

7 ks
250 g
220 g
150 g
1/2 bal.
2 bal.
100 g
 na potretie
Poleva:
150 g
1 PL
pár kvapiek




Postup

  1. 1

    Žĺtky s cukrom vymiešame mixérom do penista. Pridáme maslo, prášok do pečiva, vanilkový cukor a vymiešame. Nakoniec dodáme hrozienka, ktoré sme mali namočené v čaji s rumom a mak. Osobitne vyšľaháme bielky, ktoré zľahka varechou vmiešame do makovej hmoty.

  2. 2

    Vylejeme na plech vystlaný papierom a pečieme 30 minút. Hotovú piškótu ešte teplú namažeme marhuľovým džemom. Ja som nešetrila, keďže časť džemu piškóta vsaje. Na záver dáme čokoládovú polevu a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia