Zuzine langoše bez vajec

dogagador - fotkadogagador, 6. júna 2021

Mám rada langoše, len ich neviem jesť na ulici bez toho, aby som si niečo nezamastila, alebo aby mi z nich nepadal syr. Raz Zobraziť celý popisMám rada langoše, len ich neviem jesť na ulici bez toho, aby som si niečo nezamastila, alebo aby mi z nich nepadal syr. Raz kamoška spomenula, že ich robí a poslala mi recept.

10-15 minút
príprava
15-60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
500 ml
250 ml pochúťková
1 kocka (čerstvé, alebo 1 bal. sušeného) )
Navrch:
 strúhaný




Postup

  1. 1

    Kvások zmiešať s ostatnými surovinami, vypracovať cesto, dať do väčšej misy, prikryť potravinárskou fóliou a dať aspoň na 2 hodiny kysnúť do chladničky.

  2. 2

    Potom poolejovanými rukami odobrať z cesta a vytiahnuť (alebo vyvaľkať) kruh = langoš a vypražiť na oleji.

  3. 3

    Roztlačený cesnak, voda, olej a (môže/nemusí byť) soľ na potretie. Potom kyslou smotanou potrieť a posypať strúhaným syrom.

  4. 4

    Cesto vydrží aj týždeň v chladničke, vyjde 40 ks langošov. Cesto sa dá použiť aj na pizzu. Recept je vraj maďarský originál.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia