Jahodové muffiny
Jahodové muffiny

Lístkové jahodové muffiny videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 14. júna 2021

Super rýchlovka, ktorá vás stojí len pár minút. Kombinácia sladkých čerstvých jahôd a lístkového cesta je fantastická :-)
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2021/06/rychle-jahodove-muffiny-chrumkave-z.html?m=1

12 ks
porcií
25-30 minút
na 190 °C
Lístkové jahodové muffiny (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

2x275 g chladené vaľkané (rolka)
400 g čerstvé
2 PL (v prášku)
2-3 PL
1 bal.
1 ks (na potretie)




Postup

  1. 1

    Muffinový plech vyložíme papierovými košíčkami. Následne z lístkového cesta povykrajujeme 12 väčších koliesok v priemere cca rovnakom ako je papierový košíček na muffiny. Vykrojené kolieska cesta dáme do košíčkov a na dno každého košíčka položíme ešte aj kúsok z odrezkov čo nám ostali :-)

  2. 2

    Následne aj z druhého cesta ešte pred plnením povykrajujeme kolieska, ale tentoraz menšie, lebo tie pôjdu na vrch.

  3. 3

    Na plnku si pokrájame jahody a zmiešame s pudingovým práškom, práškovým a vanilkovým cukrom. Práškový cukor treba dať podľa chuti, záleží od toho aké kyslé sú vaše jahody :-)

  4. 4

    Napokon jahody plníme do pripravených košíčkov a uzavrieme im vrch tým menším kolieskom cesta. Vrchné kolieska len jemne dookola popritláčame :-) Natrieme rozšľahaným vajcom a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 190 °C cca 25-30 minút.

  5. 5

    Upečené muffinky necháme trocha vychladnúť a vyberieme ich z papierových košíčkov, v ktorých sa piekli. Následne ich podľa chuti posypeme buď práškovým cukrom, alebo polejeme čokoládou :-) Pre krásu ich môžete poukladať do nových muffinových košíčkov.

  6. 6

    Tieto čerstvo upečené chrumkavé muffinky z lístkového cesta sú naozaj výborné! Chutia ako plnené skvelým jahodovým lekvárom :-) Prajem dobrú chuť !

    Lístkové jahodové muffiny (videorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pre lepšiu predstavu postupu si pozrite aj moje video. Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu

haji
Už jsem doma! Nešlo mi na fotce v diskusii Co vaříte? do hlavy, že když s čerstvými jahodami, tak vidím jahody hustější. Teď už vím, smícháme jahody s pudingem. Ani to jsem neviděla, že jsou muffinky z lístkového těsta. Se objednám k očnímu a řeknu si o nové brýle! Pěkný receptík, zajímavá obměna a o chuti nepochybuji. Vtipná práce, milá Cesmínko!
cesminaz
@haji (14.6.2021 11:46)

:-)) ano @haji je tam pudingový prášok, aby zachytil tú šťavu pri pečení :-) A po vychladnutí to bude také hustejšie, ako krém alebo puding ;-P Dakujem pekne za nakuknutie a komentík. Pekný den prajem!
bugout
Po návrate z nemocnice a unormalneni môjho stavu, toto hneď skúšam. A viem si živo predstaviť naplniť ich aj klasickými ako štrúdľu jablko, mak a višne.... A budú to také štrúdľove koláčiky.
cesminaz
@bugout (22.6.2021 05:13)

Prajem ti čo najrýchlejšie zlepšenie :-) Budem rada ak vyskúšaš, kludne aj vo viacerých verziách. Daj potom vedieť :-) Maj sa pekne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia