Plnená cuketa
Plnená cuketa

Cukety plnené teľacím mäskom

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 18. júna 2021

Fantastický nedeľný obed.

5
porcií
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 ks mladé
500 g mleté
1 menšia šálka
1 ks
300 ml
trochu
1 PL




Postup

  1. 1

    Na prípravu používam iba mladé cukety, ktoré ošúpem, orekrojím na polovicu a vydlabem. Strany cukety nech vám ostanu hrubé asi 0,5 cm. (Vnútro zvyčajne použijem na prípravu prívarku a mám obed aj na ďalší deň ☺️) Mleté mäso zmiešame s umytou ryžou a nadrobno nakrájanou cibuľkou. Osolíme a okoreníme podľa chuti.

  2. 2

    Do hrnca dáme trocha oleja a pridáme 1 PL múky. Hneď keď sa nám spení, pridám paradajkový pretlak, zamiešame ochutíme a odstavíme.

  3. 3

    Cukety naplníme pripravenou mäsovou zmesou a to tak, že necháme asi 1 cm od kraja prázdno, keďže ryža trochu narastie. Ukladáme ich do hrnca odrezanou časťou nahor vedľa seba. Zalejeme pripravenou paradajkovou omáčkou a dolejeme zvyšok vodu až úplne po vrch cukiet a necháme variť aspoň hodinu na miernejšom ohni. Ja asi v polovici varenia dodám petržlenovú vňať. Keď sa voda vyparuje, dolejeme počas varenia, aby boli cukety zaliate po vrch.

  4. 4

    Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom

Diskusia k receptu

motyka
podobný recept robím podľa varecháčky @skotova. Ona ho robí s hovadzím masom, ale ja robím s bravčovým a bez ryže. Cuketu krájam na menšie kúsky. Je to skutočne výborné jedlo. Chystám sa ho urobiť teraz v nedeľu. Už máme svoje cukety - takže budú zdravšie jedlá. Z teľacinky musí byť tiež super, ale ja teliatko nemôžem.....ľutujem.
tento rwcwpt stojí za vyskúšanie s akýmkoľvek masom. Stále bude super. Odporúčam vyskúšať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia