Jahodový zákusok
Jahodový zákusok

Jahodové pokušenie z odpaľovaného cesta fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 19. júna 2021
Jahodové pokušenie z odpaľovaného cesta (fotorecept)
Foto: olinecka

Konečne teplo, ovocie dozrieva a ja sa veľmi teším keď môžem upiecť niečo dobré pre mojich doma. Z prvej úrody jahôd takáto dobrota, ktorá Zobraziť celý popisKonečne teplo, ovocie dozrieva a ja sa veľmi teším keď môžem upiecť niečo dobré pre mojich doma. Z prvej úrody jahôd takáto dobrota, ktorá poteší aj tých najnáročnejších.

18-20
porcií
70 minút
príprava
15+15 minút
na 200/180 °C

Suroviny

Odpaľovane cesto:
150 ml studené
150 ml studená
100 g čerstvé (alebo Palmarin)
2 ČL
štipka
4 ks
180 g
Plnka:
250 g
250-300 ml (40 %)
100 g rozpustená
 (alebo iné ovocie podľa sezóny)
Navrch:




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme cesto. Vodu, mlieko, maslo, štipku soli a cukor dáme do hrnca, privedieme do varu, stiahneme plameň a varechou vmiešame preosiatu múku. Miešame na miernom plameni pokiaľ sa cesto neodlepuje od hrnca. Potom cesto preložíme do mixéra prešľaháme, nech nám trocha vychladne a nakoniec do cesta vmiešame postupne po jednom vajíčka. Cesto preložíme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou.

    Jahodové pokušenie z odpaľovaného cesta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Väčší plech ( 31x41cm) dobre vymastíme a nastriekame asi10 cm dlhé pásiky cesta. Rúru predhrejeme na 200 stupňov pečieme 15 minút, potom teplotu stiahneme na 180 stupňov a pri pootvorených dvierkach pečieme ďalších 15 minút do zlatista.

    Jahodové pokušenie z odpaľovaného cesta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po vychladnutí upečené prekrojíme. Vrchné časti namáčame do rozpustenej čokoládovej polevy, necháme stuhnúť.

    Jahodové pokušenie z odpaľovaného cesta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Smotanu s mascarpone vyšľaháme do polotuha, pridáme vychladnutú rozpustenú bielu čokoládu, môžeme pridať zopár jahôd pretlačených vidličkou a došľaháme do tuha. Krém dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou.

    Jahodové pokušenie z odpaľovaného cesta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Krémom naplníme spodné časti prekrojených koláčikov a rozložíme prekrojene alebo menšie jahody. Zakryjeme vrchnou časťou koláčikov namočených v poleve. Dáme do chladničky stuhnúť.

    Jahodové pokušenie z odpaľovaného cesta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Takže z týchto jahôd veľká dobrota. Krásny dník všetkým.

    Jahodové pokušenie z odpaľovaného cesta (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

marienka44
Krásne, isto aj fajné a efektné.
Keď ja mám rešpekt pred odpaľovaným cestom, raz sa mi nepodarilo. Neviem dobre narábať s vreckom naplneným cestom. Asi cesto je veľmi husté a musím silne tlačiť. Ale raz sa odvážim, len teraz je veľmi teplo na pečenie. Ešte raz veľká pochvala a gratulácia.
olinecka
@marienka44 (20.6.2021 14:10)

Ďakujem za príjemný komentár keď budeš mať čas priprav cesto podľa receptúra podarí sa určite. Pozdravujem.
motyka
Ja žasnem, ale podobne ako marienka 44 - tiež sa mi 2 x nepodarilo, tak to už roky neskúšam. Žeby som vyskúšala do tretice podľa Teba ? Ukladám. Tvoje sú nádherné a keď som práve do jedného " zaborila zúbky" - no nebíčko v papuľke. He...he... he...
olinecka
@motyka (22.6.2021 13:48)

Ďakujem za komentár som rada že sa recept páči len vyskúšaj podarí sa. A to zahryznutie???? Bolo po nich hneď len čo prišli deti a vnúčatá.
1x motyka
motyka
@olinecka - to ti verím. U nás by som musela robiť najmenej 5 plechov. Švagor by sám zjedol jeden a pre nás všetkých ostatných ? No neviem, neviem - pri takej dobrote.
1x haji
haji
Také bych si s radostí zahryzla a jeden kousek by to nebyl... Povedený receptík, suroviny, postup i fotečky. Utopím si klávesnici... Krásné pozdravení, milá @olinecka a díky za tvé receptíky!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia