Zapekaný baklažán
Zapekaný baklažán

Zapekaný baklažán s paradajkami a mozzarellou

Zuzana Sisáková
šéfkuchárka reštaurácie Víno Tapas v Poprade–Spišskej Sobote, spoluautorkou projektu Lady Chef, 28. júna 2021
Zapekaný baklažán s paradajkami a mozzarellou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
6
porcií

Suroviny

1 kg
1 kg
50 ml
4 strúčiky
3 PL
400 g
hrsť (bez kôstky)




Postup

  1. 1

    Paradajky umyjeme, jemne na povrchu narežeme, krátko ponoríme do horúcej vody a potom vložíme do studenej vody. Ošúpeme, vyberieme jadierka a nakrájame na menšie kocky.

  2. 2

    Na rozohriaty olej dáme na drobno nakrájaný cesnak, pridáme nakrájané paradajky a krátko orestujeme. Pridáme trošku paradajkového pretlaku, na kolieska nakrájané olivy, na drobno nakrájanú bazalku a ochutíme soľou, čiernym korením a troškou cukru – v prípade potreby.

  3. 3

    Baklažán umyjeme, očistíme a nakrájame na 1/2 cm hrubé kolieska. Posolíme, necháme chvíľu, aby sa „vypotil“, a osušíme.

  4. 4

    Do zapekacej misy vytretej olivovým olejom vrstvíme kolieska baklažánu, dáme omáčku a posypeme nastrúhanou mozzarellou. Vrstvy môžeme aj opakovať. Zapekáme dozlatista vo vyhriatej rúre pri 160 stupňoch.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia