Malinová torta
Malinová torta

Nepečená mramorová malinová torta

Annamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Pension & Restaurant v Mierove, 21. júla 2021
Nepečená mramorová malinová torta
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

Sušienkový korpus:
260 g
90 g
Náplň:
500 g
2 PL
300 ml
z 1 citróna
125 g (+ 2 PL k malinám)
250 g
Na ozdobenie:




Postup

  1. 1

    Sušienkový korpus: Sušienky rozmixujeme, pridáme zmäknuté maslo, dobre spracujeme. Hmotu natlačíme na spodok aj boky tortovej formy (priemer 24 cm) a dáme stuhnúť do chladničky.

  2. 2

    Náplň: Rozmixujeme maliny s dvoma lyžicami cukru a prepasírujeme cez sitko. Želatínu namočíme do malého množstva vody. Keď želatína nabobtná, trošku ju zohrejeme kým sa rozpustí. Smotanu vyšľaháme. V druhej miske vymiešame mascarpone s cukrom a citrónovou šťavou. Pridáme vyšľahanú šľahačku a polovicu želatíny, vymiešame. Druhú polovicu želatíny primiešame k malinám.

  3. 3

    Krém nalejeme do tortovej formy na sušienkový korpus, pridáme malinovú zmes a pomocou vidličky mramorujeme. Tortu dáme do chladničky na noc. Druhý deň tortu vyberieme z formy a zdobíme malinami.

Diskusia k receptu