Slané muffiny
Slané muffiny

Slané muffiny so syrom a s olivami bez lepku

novalim - fotkanovalim, 1. júla 2021. Komerčný recept.
Slané muffiny so syrom a s olivami bez lepku
Foto: novalim

Je tu leto a recept na slané muffiny s olivami a so syrom sa vám určite zíde. Je to super praktické piknikové jedlo, ktoré Zobraziť celý popisJe tu leto a recept na slané muffiny s olivami a so syrom sa vám určite zíde. Je to super praktické piknikové jedlo, ktoré si zabalíte do krabičky a môžete sa vybrať na výlet. A keď prejdete kus cesty a zažiada sa vám trochu sa posilniť, ako keby ste našli. Vyskúšajte náš recept, ktorý chutí malým aj veľkým.
Zdroj: www.novalim.sk

6 ks
porcií
15 minút
príprava
20-25 minút
na 200 °C

Suroviny

125 g (alebo PK špeciál alebo UNI múka bezgluténová)
1 PL
štipka
1/4 ČL
1 ČL (napr. na pizzu)
60 ml
2 PL
1 ks
2 PL (+ na potretie)
1 strúčik
70 g vykôstkované
50 g
30 g




Postup

  1. 1

    Táto dávka vystačí na 6 muffinov. Ak máte formu na 12 muffiniek, odporúčame zdvojnásobiť dávku jednotlivých surovín. Vo väčšej mise zmiešame bezlepkovú múku, kypriaci prášok, soľ, korenie a sušené bylinky. V druhej miske metličkou zmiešame mlieko, jogurt, vajce, olej a prelisovaný cesnak.

  2. 2

    Tekutú zmes prilejeme k suchej a spolu jemne premiešame. Pridáme na kolieska nakrájané olivy (časť z nich si odložíme na zdobenie muffinov), nastrúhaný čedar a nadrobenú fetu.

  3. 3

    Do formy na muffiny dáme papierové košíčky a do nich porozdeľujeme cesto. Ozdobíme zvyšnými olivami a dáme piecť do rúry na 200 °C na približne 20-25 minút. Muffiny sú hotové, keď do stredu zapichnutá špajľa vyjde suchá. Ak chceme mať muffiny obzvlášť zlatavé, 2-3 minúty pred dopečením ich potrieme olivovým olejom. Po upečení necháme vychladnúť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia