Čokoládové guľky
Čokoládové guľky

Sacherove guľky

Michal Prokop
šéfcukrár a majiteľ cukrárne a kaviarne Suncafé v Petržalke, 12. júla 2021
Sacherove guľky
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
20
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

110 g
95 g
90 g
110 g (nie viac ako 50 %)
110 g
210 g
200 g
štipka
Na polevu:
200 g




Postup

  1. 1

    Maslo izbovej teploty s cukrom vymiešame, pridáme žĺtky a pomaly vlievame roztopenú čokoládu - nie horúcu, ani nie studenú – mala by mať približne rovnakú teplotu ako maslo so žĺtkami.

  2. 2

    Z bielkov so štipkou soli vyšľaháme sneh a opatrne špachtľou zapracujeme do čokoládovej hmoty. Potom vmiešame, tiež ručne, múku. Cesto dáme na plech vystlaný papierom a pečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňoch 30 minút. Upečené je vtedy, keď vzniknú po bokoch praskliny.

  3. 3

    Vychladnuté cesto nalámeme, dáme do robota, pridáme marhuľový džem, premixujeme. Z hmoty urobíme guľky. Ak chceme, vpichneme do nich špáradlá, ktoré sme predtým namočili do čokolády a guľky dáme na chvíľu do mrazničky.

  4. 4

    Stuhnuté guľky môžeme namáčať do čokoládovej polevy alebo len obaliť v kakau.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia