Kakaový koláč
Kakaový koláč

Rýchle brownies kocky s malinovým krémom

mojaskolapecenia - fotkamojaskolapecenia, 11. júla 2021

Ďalší recept na brownies? No tento vás prekvapí neskutočnou chuťou pri minimálnej námahe, ktorú vynaložíte. Sú bez čokolády, no nie sú vôbec suché Zobraziť celý popisĎalší recept na brownies? No tento vás prekvapí neskutočnou chuťou pri minimálnej námahe, ktorú vynaložíte. Sú bez čokolády, no nie sú vôbec suché ani také „piškótové“ - brownies iba s kakaom sú práve viac také „žuvačkové“, v tom najlepšom slova zmysle. Úžasné aj na druhý deň, takže môžete si ich pokojne aj večer upiecť, ráno nakrájať na kocky, urobiť superrýchly krém a nazdobiť. A potešiť dakoho. Miznú rýchlo, to už máme odskúšané :)
Zdroj: https://www.facebook.com/103840118498753/posts/141187678097330/

16
porcií
15 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Suroviny

Brownies:
150 g
220 g
80 g holandské
podľa chuti
100 g
70 g
Malinový krém:
50 g
40 g
5 g
200 g (cream cheese)
20 g (33 %)
Na ozdobu:
 (kyslejšie)




Postup

  1. 1

    Vyberte vajcia z chladničky, aby neboli celkom studené. 100 g vajec sú asi 2 vajcia veľkosti M, ak každé aj so škrupinou váži 57 g. Predhrejte rúru na 170 °C. Formu na brownies vysteľte papierom na pečenie. Moja forma má 18x18 cm, ak máte väčšiu formu, brownies budú tenšie a budú sa piecť trochu kratšie.

  2. 2

    Pripravte si vodný kúpeľ. Dajte zovrieť vodu v hrnci. Do väčšej ohňovzdornej misy (najlepšie z nehrdzavejúcej ocele) si odvážte maslo, kakao a cukor, postavte misu nad hrniec s vodou a dbajte o to, aby hladina vody v hrnci nebola tak vysoko, že by sa dotýkala misy. Maslo, kakao a cukor spolu miešajte, kým sa maslo neroztopí a všetko sa spolu nespojí. Tento krok je dôležitý nielen preto, aby sa maslo roztopilo, ale aj aby kakao ešte viac uvoľnilo svoju vôňu. Odstavte a ak je zmes horúca, nechajte trochu vychladnúť - no trochu teplé to môže byť. Inak cukru neodporúčam dávať menej, inak môžu byť brownies suchšie.

  3. 3

    Pridajte vanilkový extrakt, potom po jednom vajcia, zakaždým dobre premiešajte (no nešľahajte). Napokon do zmesi preosejte múku, miešajte nie príliš agresívne silikónovou lopatkou do spojenia.

  4. 4

    Zmes by mala byť dosť hustá. Keď ju rozložíte na plech, pomôžte si silikónovou lopatkou, aby bol povrch rovný (nemusí byť dokonalo).

  5. 5

    Pečte pri 170 °C asi 40 minút, urobte test špáradlom. Ak bude suché, brownies už sú určite hotové, no pár omrviniek na špáradle pri brownies nevadí, skôr vadí mokré neupečené cesto, čo spoznáte ľahko :)

  6. 6

    Nechajte brownies vychladnúť, medzitým si môžete pripraviť krém.

  7. 7

    Zmäknuté maslo šľahajte ručným šľahačom spolu s preosiatym cukrom do peny - správne vyšľahané maslo je takmer až biele a veľmi nadýchané. Pridajte mleté maliny, preosejte ich (aby sa zdobiaca špička neskôr neupchala kvôli veľkým kúskom), šľahajte do spojenia. Napokon pridajte studený smotanový syr (cream cheese) a studenú smotanu na šľahanie (z chladničky), šľahajte najskôr na nízkych otáčkach do spojenia, potom na to trochu dupnite a šľahajte, kým krém nie je dosť pevný (nepadá z metličiek pri nadvihnutí). Krém preložte do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou (ja som použila veľkú zatvorenú 12-cípu hviezdu).

  8. 8

    Vychladnuté brownies nakrájajte na kocky veľkým nožom - môj nebol horúci a dopadlo to fajn :) Ozdobte krémom, na vrch položte kyslejšie ovocie, ktoré sa hodí k čokoláde. Mne sa páčia červené ríbezle, lebo Boh ich nadizajnoval tak, aby všetko urobili automaticky krajším bez toho, aby ste na tom mali akúkoľvek zásluhu. ?❤

  9. 9

    Tak čo, navnadila som vás? ?☺ Na záver sranda, že preto sú tak divne biele na vrchu, lebo som s nimi robila pochybné experimenty s kúskom krému, no to nech vás radšej netrápi ?? A keďže sa mi okraje až tak nepáčili (len esteticky, chuťovo super) a mala som zvyšný krém aj ríbezle, urobila som ešte aj triffle, takže ďalší tip pre vás, keby niečo, prikladám aj obrázok :) Tak dobrú chuť želám ❤

    Rýchle brownies kocky s malinovým krémom - obrázok 9

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia