Grilážky
Grilážky

Grilážky fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 14. júla 2021
Grilážky (fotorecept)
Foto: olinecka

Pripraviť niečo dobré a nenáročné v tomto teple, je naozaj na vymýšľanie. Ponúkam rýchlu verziu obľúbenej pochúťky, grilážky. Žiadne karamelizovanie, ale rýchlovka za 30 Zobraziť celý popisPripraviť niečo dobré a nenáročné v tomto teple, je naozaj na vymýšľanie. Ponúkam rýchlu verziu obľúbenej pochúťky, grilážky. Žiadne karamelizovanie, ale rýchlovka za 30 minút.

50 ks
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

1 bal.
1 konzerva
300 g
250 g mleté




Postup

  1. 1

    Suroviny na grilažky.

    Grilážky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zmäknuté maslo vyšľaháme do hladka, pridáme karamelové Salko, mleté vlašské orechy, premiešame. Tortové oblátky rozložíme, rozotrieme časť plnky a takto vrstvíme plnku na oblátky 3-4-krát pokiaľ máme plnku.

    Grilážky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Hotové oddelíme fóliou alebo papierom na pečenie, zaťažíme a do druhého dňa vložíme do chladničky stuhnúť.

    Grilážky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na druhý deň pokrájame najlepšie zúbkovaným nožom. Konce namáčame do roztopenej čokoládovej polevy a necháme stuhnúť. Dobrú chuť.

    Grilážky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

siuuu
Super receptík ... chuť určite výborná, robila som kedysi podobne akože marlenku a bolo to chuťovo výborné ... ale je to jeden z dezertov pre mňa nebezpečný - pretože jeden kúsok nikdy nestačí a potom treba kupovať novú garderóbu.
olinecka
@siuuu (14.7.2021 16:35)

Ďakujem za príjemný komentár, veru nebezpečný pretože aj u nás vnúčatá majú radi.
1x haji
olinecka
@haji (14.7.2021 16:07)

Ďakujem za krásny komentár tvoje úprimne slová má vždy potešia. Veľmi som rada že sa recept páči prajem pekný zvyšok dňa.
1x haji
haji
@siuuu (14.7.2021 16:35)
Výstižně napsané. Novú garderóbu. A ja aj nové boty... neuvěřitelné, ale i chodidla se mi zvětší! Když nahoře, tak i dole. Že vyváženě....
motyka
olinecka . ty ma ale provokuješ. Grilážky sa snažím akože nevidieť. Volám ich pre seba "nenažravce" . pretože ich neviem prestať jesť. / domyslí si aj horšie slovo /. Takže sa snažím nemyslieť na to, aké sú tie tvoje výborné. Mám doma všetky suroviny, tak neviem, neviem či sa zdržím. Ale pekne ďakujem za výborný recept. Keď nie skôr, tak na Vianoce určite budú. Dík....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia