Zeleninová polievka
Zeleninová polievka

Letná minestrone polievka

Zuzana Sisáková
šéfkuchárka reštaurácie Víno & Tapas v Poprade, spoluautorka projektu LadyChef, 2. augusta 2021
Letná minestrone polievka
Foto: Viki Sisáková
10
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

4 ks
4 stonky
1 ks menší
100 g
50 g
2 hrste
2 vetvičky
100 ml
4 strúčiky
2 l
3 ks
50 g strúhaný




Postup

  1. 1

    Vopred cez noc namočenú fazuľu dáme do čistej vody a uvaríme domäkka.

  2. 2

    Na rozohriaty olej dáme roztlačený cesnak, krátko orestujeme, dáme pozor, aby nezhorkol. Pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, lístky tymianu a na kocky nakrájaný stopkový zeler. Päť minút restujeme, pridáme paradajkový pretlak, bobkový list a na drobno nakrájaný pór. Premiešame a zalejeme vývarom.

  3. 3

    Polievku varíme dovtedy, kým nie je mrkva na 70 percent mäkká. Keď je skoro hotová, pridáme hrášok a na malé kocky nakrájaný kel a uvarenú fazuľu. Necháme zovrieť a ešte krátko povaríme, asi 2–3 minúty. Polievku dochutíme soľou a mletým korením. Podávame s nastrúhaným parmezánom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia