Ríbezľový koláč
Ríbezľový koláč

Ríbezľovo-tvarohový koláč

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 13. augusta 2021
35 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

110 g
70 g
2 ČL
1 ks
60 g
80 ml
300 g
2 ČL
Tvarohová plnka:
400 g
1 ks
1 PL
1 bal.
2 PL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si tvarohovú plnku a to tak, že všetky suroviny spolu zmiešame. Pokiaľ máte radšej sladší koláč, podľa chuti ešte dodajte do tvarohu práškový cukor.

  2. 2

    Múku preosejeme s práškom do pečiva. V osobitnej miske do penista vymiešame vajce s cukrom a zmäknutým maslom. Pridáme preosiatu múku, mlieko a všetko dobre vymiešame mixérom. Okrúhlu formu s priemerom 26 cm obložíme papierom. Vylejeme cesto a rozotrieme tak, aby boli okraje trochu vyššie.

  3. 3

    Na takto pripravené cesto lyžicou rovnomerne nanesieme tvarohovú plnku. Pozor, vyvýšené kraje majú ostať bez plnky. Nakoniec koláč posypeme odkvapkanými ríbezľami, ktoré sme zmiešali s kukuričným škrobom. Dáme piecť na 35 min na 175-180 stupňov.

  4. 4

    Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom

Diskusia k receptu

evanaaa
Ten rez na tanieri je pipravený pre mňa? Určite si na ňom pochutím, ale zatiaľ sa len pokochám na ňom, akú peknú farbu majú tie ríbezle:) Iste bude dobrý.....
2x haji a sobon
atulienka
Koláčik je krásny a iste aj veľmi chutný. Ide na návštevu, poteším nim očká aj maškrtné jazýčky. Vďaka.
1x haji
farbuska
Koláčik som dnes upiekla s čučoriedkami. Ďakujem za recept, iste znova použijem. Vyhovuje mi veľkosť (je to menší koláčik) aj chuť, ako aj pomerne krátky čas prípravy pred pečením. Množstvo cukru mi vyhovuje. S kyselkavejším ovocím (ríbezle uvedené v recepte, prípadne maliny alebo iné kyselkavé ovocie) je iste chutnejší. Čučoriedky nie sú zlé, ale v tomto koláči trochu mdlé.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia