Tvarohový zákusok
Tvarohový zákusok

Tvarohový zákusok s ovocím a so želatínou fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 14. augusta 2021
Tvarohový zákusok s ovocím a so želatínou (fotorecept)
Foto: olinecka

Zákusok jednoduchý na prípravu, svieži s tvarohom a so želatínou.

28 ks
porcií
50 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
125 g
125 g
220 g
1 dcl
1 dcl vlažné
2 PL preosiate
1/2 bal.
Krém:
500 g
250 g
2 bal,
Na potretie korpusu:
Okrem toho:
2 konzervy
2 bal.
850 ml




Postup

  1. 1

    Žĺtky s cukrom vyšľaháme do penista, postupne pridávame striedavo teplé mlieko a olej. Múku a kakao preosejeme, zmiešame s práškom do pečiva. Po malých častiach pridávame do vaječnej hmoty.

  2. 2

    Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a varechou vmiešame do cesta.

    Tvarohový zákusok s ovocím a so želatínou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme cesto. Rúru predhrejeme na 190 stupňov pečieme 20 minút.

    Tvarohový zákusok s ovocím a so želatínou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z vychladnutého korpusu odstránime papier na pečenie, boky upravíme. Korpus potrieme marhuľovym džemom.

    Tvarohový zákusok s ovocím a so želatínou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Maslo izbovej teploty pokrájame na menšie kúsky vymiešame s vanilínovým cukrom do hladka. Primiešame tvaroh a krém nanesieme na pripravený korpus.

    Tvarohový zákusok s ovocím a so želatínou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Uhladíme dáme a do chladničky stuhnúť. Mandarínkovy kompót scedíme, necháme odkvapkať a odkvapkané mandarínky rozložíme na krém.

    Tvarohový zákusok s ovocím a so želatínou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    V troche džúsu rozhabarkujeme Zlatý klas a zbytok dáme variť, po zovretí vlejeme rozmiešany Zlatý klas a uvaríme puding. Za občasného miešania mierne vychladíme. Nanesieme na plnku a uhladíme. Zákusok odložíme do chladničky stuhnúť a pred podávaním pokrájame na kocky. Dobrú chuť.

    Tvarohový zákusok s ovocím a so želatínou (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

haji
Vděčný receptík, krásné foto! S radostí bych dala vychlazený vzoreček ke kafíčku hmm @olinecka máš můj obdiv, jedeš jako pila. Krásnou neděli a pevné zdraví! Ať se ti daří!
frederikas
Prosím Vás pekne ako dlho musia dané vrstvy tuhnúť? Hodinka jedna, hodinka druha? Myslite že by to stačilo? Potrebujem ho v jeden den urobiť aby sa mohol rovno jesť. Ďakujem vopred




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia