Čokoládová pena
Čokoládová pena

Čokoládová pena s likérom

Zuzana Sisáková
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno&Tapas v Poprade, spoluautorka projektu LadyChef, 15. septembra 2021
Čokoládová pena s likérom
Foto: Viki Sisáková
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

100 g (56 %)
300 ml (33 %)
2 plátky
30 ml
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Želatínu vopred namočíme do studenej vody, aby napučala.

  2. 2

    Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Dve až štyri polievkové lyžice smotany zohrejeme a roztopíme v nej napučanú vyžmýkanú želatínu. Zmiešame s roztopenou čokoládu.

  3. 3

    Smotanu vyšľaháme na 95 percent a postupne pridávame do čokoládovej zmesi. Dôkladne vymiešame a pridáme likér, prípadne podľa potreby dosladíme cukrom.

  4. 4

    Cukrárenským vrecúškom nastriekame alebo nalejeme do pohárov a necháme 2 hodiny tuhnúť. Ozdobíme hoblinkami bielej čokolády alebo ovocím.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia