Čučoriedkový cheesecake
Čučoriedkový cheesecake

Čučoriedkový cheesecake

Lukáš Kováčik
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 19. septembra 2021
Čučoriedkový cheesecake
Foto: Pravda - Robert Hüttner
12
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

200 g
20 g
125 g
500 g
100 g
30 g
250 g
250 ml (33 %)
10 g




Postup

  1. 1

    Sušienky rozdrvíme v mixéri, primiešame škoricový cukor a rozpustené maslo. Hmotu dobre utlačíme na dno tortovej formy alebo rozdelíme do menších formičiek. My sme na prípravu cheesecaku zvolili silikónové polgule, preto sme zo sušienkovej hmoty urobili kolieska, ktoré sme dali do formičiek s priemerom polgulí. Necháme dobre vychladiť.

  2. 2

    Čučoriedky krátko povaríme s kryštálovým cukrom a rozmixujeme. Zmes prepasírujeme, aby sme odstránili šupky. Keď sú čučoriedky ešte teplé, primiešame do nich želatínu, ktorú sme nechali napučať v studenej vode asi 5 minút. Ak by sa želatína nerozpustila, zmes krátko zahrejeme.

  3. 3

    Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom a pridáme mascarpone. Postupne pridávame čučoriedkovú zmes a všetko spolu dôkladne prešľaháme, aby sa chute spojili. Ak sme zvolili tortovú formu, môžeme navrstviť zmes na pripravený sušienkový korpus. Ak zvolíme silikónové polgule, najskôr do nich nalejeme zmes a potom na ňu položíme kolieska zo sušienkovej hmoty. Necháme stuhnúť do nasledujúceho dňa. Pred podávaním nakrájame (v prípade, že sme použili tortovú formu) alebo vyklopíme z formičiek, môžeme dozdobiť šľahačkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia