Tvarohová torta
Tvarohová torta

Pribináčiková torta s ovocím fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 9. októbra 2021

Po dlhšej dobe som piekla tortičku a tak si ju ukladám. Nie je to neviem čo, nie som ani pekár ani cukrár, ale pre Zobraziť celý popisPo dlhšej dobe som piekla tortičku a tak si ju ukladám. Nie je to neviem čo, nie som ani pekár ani cukrár, ale pre vlastnú potrebu si ako tak upečiem.

30 minút
príprava
3x 15-20 minút
na 190 °C

Suroviny

Na 3 korpusy:
6 PL
6 PL
3 PL
12 ks
12 PL
3 ČL
Krém:
1000 g (vo vedierku)
4 bal. (33 %)
3 bal. (Creme Ole)
4 bal.
4 PL
375 g (85 %)
Na ozdobenie:




Postup

  1. 1

    Tu sú suroviny.

    Pribináčiková torta s ovocím (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ako som už písala v predchádzajúcich mojich receptoch, pri pečení torty nepečiem naraz jeden korpus (ktorý by som potom prerezala), ale ak chcem dva, tak si upečiem dva pláty. V tomto prípade som si upiekla 3 pláty. Každý bol - 4 ks vajcia, 4 PL cukru, 2 PL polohrubá múka, 2 PL hladká múka, 1 PL kakao a 1 ČL kypriaceho prášku. Vajcia rozdelím na bielky žĺtky. Bielky vyšľahám do tuha, pridám 4 PL kryštálového cukru, znovu vyšľahám do tuha. Keď sa bielková hmota leskne, pridám žĺtky, prešľahám no a na koniec postupne cez sitko pridávam zmes múky, kypriaceho prášku a kakaa. Zľahka premiešam a vylejem do okrúhlej formy, na ktorej dno som dala papier na pečenie. Piekla som vo forme s priemerom 28 cm. Pečiem v predhriatej rúre na 190 stupňov 15-20 minút. Ale tu si už každá musíte sledovať svoju rúru. Tu je na ukážku 1 upečený korpus.

    Pribináčiková torta s ovocím (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď som si dopiekla všetky tri korpusy, nechala som ich vychladnúť a zatiaľ som si urobila krém na naplnenie. 500 g jemného tvarohu (najlepšie sa mi osvedčil z Lidla vo vedierku) som rozmiešala s 2 PL práškového cukru, 2 vanilkovými cukrami a 2 balíčky pudingu bez varenia. Smotanu som si dala zatiaľ na 10 minút do mrazničky pokiaľ som vyšľahala tvaroh. Potom som do tuha vyšľahala 500 ml smotany a pridávala po troche tvarohový krém. Poriadne do hladka šľahala. 250 g čokolády (85 %) som vo vodnom kúpeli rozpustila a nechala mierne vychladnúť. Odobrala som asi 3-4 PL krému a pridala do rozpustenej čokolády, dobre vymiešala a pridala do krému. Prešľahala a krém bol hotový. Nie je dobré pridávať čokoládu do krému. A tu je krém hotový.

    Pribináčiková torta s ovocím (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    No a tu už mám tortičku naplnenú.

    Pribináčiková torta s ovocím (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Následne som si urobila ďalší krém na potiahnutie torty. Je presne taký istý ako na naplnenie, len bez čokolády. Čiže vyšľahala som 500 g tvaroh, 2 PL cukor, 2 bal. vanilkový cukor, 1 puding bez varenia a pridala vychladnutú a do tuha vyšľahanú šľahačku. To som už nefotila, len potiahnutú tortu.

    Pribináčiková torta s ovocím (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Tortu som nechala na noc v chladničke a len dnes som ju ozdobila ovocím. Tiež som si rozpustila čokoládu a poukladala ovocie. Len nie je to to pravé orechové ale čo už iná nebude.

    Pribináčiková torta s ovocím (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pohľad z hora.

    Pribináčiková torta s ovocím (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

sonulienka
@pavlinkaab (9.10.2021 14:52)

teší ma, Pavlínka že sa Ti moje recepty páčia, aj som piekla ale nestihla som dať sem recept teraz som si už našla čas. Polepším sa ak budem niečo robiť pridám.
haji
Krásná práce, povedený receptík, torta plná chutí, ovoce a k tomu aj fotogenická! Jsi šikulka, milá @sonulienka ! Já mít tak šikovné ruky, tak se s nikým nebavím. Na dálku letí pozdravení a přání pevného zdraví!
sonulienka
@haji (9.10.2021 21:32)

Si zlata srdečne Ti ďakujem, vždy ma vieš povzbudiť a potešiť. Srdečne pozdravujem a tiež prajem veľa, veľa zdravíčka.
olinecka
Jej tak toto je nádherná tortička plná krému, ktorý neublíži a to ovocie, nadheraaaa. Krásna práca bez žiadnej vytky u mňa máš 10*.
sonulienka
@violeta (19.10.2021 15:36)

No paráda som rada, že sa Ti podarila máš ju krásnu a určite chutila. Čo sa týka krému zas čo som im robila im práve ten chutil. Sto ľudí sto chutí, hlavné je že chutí tomu pre koho to robíme. Pozdravujem Ťa a teší ma, že som trochu pomohla aj mojim receptom a ten krém čo si robila je tiež výborný.
marcela14
Veľmi pekná tortička, dcérka má zajtra narodeniny, tak korpusy som už upiekla. Vydarili sa krásne. Chystám sa na krém, snáď bude oslávenkyni zajtra chutiť :-)
luanna22
Dobrý deň, prosím Vás aké asi vysoké sú korpusy a celkovo torta?
A aká je konzistencia korpusov? Vláčne nadýchané alebo skôr hutnejšie? Ďakujem veľmi pekne za odpoveď
sonulienka
@luanna22 ospravedlňujem sa, ale len dnes som si prečítala komentár, neviem či bude odpoveď aktuálna. Pred tým mi chodili z varecha.sk všetky komentáre na e mail a tak som mohla ihneď reagovať ale teraz neviem dôvod mi teda nie teraz ale už dávnejšie nechodia aj som písala prečo ale nedostala som odpoveď a nechodia mi. No ale k receptu, toto cesto na korpusy robím roky a robievala ho aj moja mamička ktorá pekávala na svadby a je výborné treba skúsiť. Čo sa týka výšky torty neviem presne ale ak sa korpusy asi 2 cm tak krát tri plus krém záleží ako na hrubo je krém natretý. Tak ako som písala treba jednu skúsiť a nemusí byť vysoká a tri korpusy napríklad ak chcete nižšiu tak stačia aj dva. Pozrite sa na moje recepty mám tam viac receptov aj na iné krémy možno sa Vám niečo bude páčiť aj iné. Ešte raz sa ospravedlňujem za neskorú odpoveď.
kristym
Torticku som robila, bola vynikajuca! Vzdy si torty objednavame a nikto v rodine nemame radi klasicke maslove plnky okrem babky.
Tuto tortu ked som spravila tak si ju nikto nevedel vynachlalit, ze lepsiu nejedli (a to si vzdy objednavame drahe krasne torty). Vsetci si pytali pridavat co je tiez nezvyk u nas (dokonca aj babka).
Jemne som si recept upravila tak ze som uplne vynechala kakao, takze bola cela biela a pridala som ovocie aj do plnky - konkretne cucoriedky a na vrch som dala iba cucoriedky s cerstvymi malinami z tesca. Tie maliny mali obrovsky uspech, takze nabuduce cucoriedky dam iba do plnky a na vrch len maliny.
Super bolo aj to ze sa robili korpusy na tri x lebo prvy sa mi nepodaril 😁 vmiesavala som muku neopatrne a potom cesto nebolo dostatocne nadychane ale splaslo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia