Čokoládové tartaletky
Čokoládové tartaletky

Tartaletky s čokoládovým krémom a hruškami

Magazín Varecha
príloha denníka Pravda, 10. októbra 2021
Tartaletky s čokoládovým krémom a hruškami
Foto: Shutterstock.com
8
porcií
45 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
270 g
10 g
1 ks veľké
štipka
95 g
110 g
Plnka:
250 g
100 g
25 ml
125 g
Navrch:




Postup

  1. 1

    Na pracovnú dosku dáme múku zmiešanú s kakaom a urobíme do nej priehlbinku. Do nej dáme vajce, štipku soli, na kocky nakrájané studené maslo a cukor. Zamiesime cesto, zabalíme ho do potravinovej fólie a necháme dve hodiny v chladničke.

  2. 2

    Formičky na tartaletky (s priemerom 10 cm) vymažeme maslom a dáme do chladničky. Cesto vyvaľkáme na hrúbku 4 mm a povykrajujeme kruhy. Vtlačíme do formičiek a necháme ešte asi 15 minút chladiť. Rúru rozohrejeme na 200 stupňov.

  3. 3

    Na cesto vo formičkách dáme kolieska papiera na pečenie a naň suchú fazuľu, aby sme cesto zaťažili. Pečieme 15 minút, necháme vychladnúť, fazuľu a papier odstránime.

  4. 4

    Čokoládový krém: Čokoládu nalámeme na kúsky a necháme roztopiť vo vodnom kúpeli. Roztopíme maslo. V ďalšej nádobe necháme zvariť smotanu s mliekom, pridáme roztopenú čokoládu a tekuté maslo. Vymiešame, prikryjeme fóliou a necháme postáť, až krém začne tuhnúť. Potom krémom naplníme vychladnuté tartaletky. Do krému zľahka vtlačíme plátok hrušky. Tartaletky ozdobíme mandľovými lupienkami a píniovými orieškami.

Diskusia k receptu