Bezlepková vianočka
Bezlepková vianočka

Bezlepková jemná pletená vianočka videorecept

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 22. októbra 2021. Komerčný recept.
Bezlepková jemná pletená vianočka (videorecept)
Foto: Potravinarskavyrobaliana

Suroviny

350 g (bezlepková múčna zmes na kysnuté cesto)
80 g
70 g roztopené
1 ks
1 ks
20 g
300 ml
 štipka
Okrem toho:
 (na podsypanie)
1 ks (na potretie)
trocha (na potretie)
 roztopené (na potretie)
Voliteľné:




Postup

  1. 1

    Zo 100 ml teplého mlieka, 2 PL cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme asi 10 minút vzísť. Zvyšný cukor rozmiešame vo zvyšnom mlieku.

  2. 2

    Do misky s Bakery mix pridáme pripravený kvások, žĺtok, celé vajíčko a osladené vlažné mlieko. Miešame mixérom s hnetacími metličkami. Počas miešania pridáme vychladnuté roztopené maslo a miešame, kým nevypracujeme hladké cesto. Prikryjeme a necháme cca 30 minút podkysnúť.

  3. 3

    Cesto spracujeme na pomúčenej pracovnej doske. Rozdelíme na 5 rovnakých častí, ktoré vyšúľame na rovnaké pramene a zapletieme vianočku. Môžeme spevniť špajľami, ktoré pred pečením vyberieme. Prikryjeme a necháme na plechu ešte cca 15-30 minút podkysnúť.

  4. 4

    Vianočku potrieme rozšľahaným vajíčkom s trochou mlieka, môžeme posypať mandľovými lupienkami a pečieme 15 minút pri 180 °C, následne teplotu znížime na 150 °C, vianočku prikryjeme alobalom a pečieme ďalších 20-30 minút. Upečenú horúcu vianočku potrieme roztopeným maslom.

  5. 5

    Pre lepšiu chuť môžeme do cesta pridať vanilínový cukor, citrónovú polevu, hrozienka alebo čerstvú citrónovú šťavu.

Diskusia k receptu

sonulienka
Poprosila by som veľmi pekne o radu. Dcéra má bezlepkovú diétu a možno sa zasmejete, že už teraz ale prosila by som Vás veľmi pekne akú múku a kde by som mohla zohnať na vianočné opekance. Srdečne ďakujem za odpoveď. Vianočka vyzerá krásne.
Potravinárska výroba Liana
Dobrý deň, vôbec sa na to nepýtate skoro, správna gazdinka sa na tak významné sviatky chystá už dopredu :) My na opekance odporúčame Bakery mix Liana. Recept môžete nájsť na našom webe  www.liana.sk/nase-recepty/bezlepkove-opekance-s-mako...
, kde je možné si naše bezlepkové múčne zmesi aj zakúpiť. Bakery mix nájdete aj v Tescu a Kauflande, prípadne aj v lekárňach na lekársky predpis s kódom D0973 a doplatkom 1,57€.
sonulienka
Dobrý podvečer, nehnevajte sa, že Vás zase otravujem v Kauflande som kúpila túto múku už len pevne dúfam, že to je tá ktorú ste mi odporúčali na tie opekance. Srdečne ďakujem za odpoveď.


sonulienka
Dobrý podvečer, nehnevajte sa, že Vás zase otravujem v Kauflande som kúpila túto múku už len pevne dúfam, že to je tá ktorú ste mi odporúčali na tie opekance. Srdečne ďakujem za odpoveď.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia