Ázijská polievka
Ázijská polievka

Rýchla polievka z instantných rezancov

sjuz - fotkasjuz, 22. októbra 2021
Rýchla polievka z instantných rezancov
Foto: sjuz

Inšpirovala som sa Pavlom Dvořákom, ktorý žije v Číne už 10 rokov, študoval sinológiu a má veľmi zaujímavé vlogy :) Veľmi radi ich s Zobraziť celý popisInšpirovala som sa Pavlom Dvořákom, ktorý žije v Číne už 10 rokov, študoval sinológiu a má veľmi zaujímavé vlogy :) Veľmi radi ich s manželom sledujeme. V jednom z nich ukázal, ako si doma pripravuje so svojou čínskou manželkou napr. aj takúto polievku. Vrecúška s chémiou vyhodí do koša a použije len rezance :) Žiadne majstrovské varenie, ale rýchle a uspokojujúce jedlo :) Jeho videá inak odporúčam, je to iný pohľad na Čínu, dozviete sa zaujímavé veci :)
Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=krfQncoVwI4

1
porcia
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 bal. (len rezance z nej)
1 ks
1-2 strúčiky
 čerstvé
2-3 PL
1 PL
1 PL
2 ks (voliteľné)
1 PL
1 PL
1 PL mladá (nakrájaná na kocky)
1 PL (nakrájaná na kocky)




Postup

  1. 1

    Vyberiem zo sáčku rezance a dám ich uvariť nie celkom domäkka. Vodu zlejem, pridám novú a dovarím domäkka. Do tejto druhej vody môžete pridať k rezancom potom voliteľnú zeleninu, huby, ktoré si chcete dať do polievky - napr. nakrájané šampiňóny, cuketu, alebo červenú zeleninovú papriku, alebo aj krevety, ale aj kuracie prsia nakrájané na malé kocky... kto čo chce, fantázii sa medze nekladú, dá sa spotrebovať takmer hocičo z chladničky. Len treba dať pozor, aby ste zeleninu mali na skus, a teda ju pridať k rezancom vo vhodný čas.

  2. 2

    Kým sa varia rezance, do misky si pretlačím cesnak, pokrájam mladú cibuľku, pridám sójové omáčky, ustricovú, chilli.

  3. 3

    V inom, menšom hrnci zohrejem rýchlo olej, ktorým zalejem tieto veci v miske, horúcim olejom sa "uškvaria" . Pozrite video:)

  4. 4

    K tomuto pridám už len rezance a zeleninu, a rýchle jedlo je na svete :) Dá sa do nej natrhať aj upečené mäso z predošlého dňa, tofu, jednoducho čo má kto rád.

  5. 5

    Hotovú som si ešte ochutila citrónovou šťavou, v recepte P. Dvořáka pridali balzamico.

Diskusia k receptu

altyn
Nechápem prečo kupovať tie polievky a " chémiu" vyhadzovať. Tak si predsa kúpim len tie rezance, bez tej "chémie". Veď ich predsa dostať bez problémov kúpiť?!🤔😏🤨
bugout
Nechem mudrovať, ale rezance v týchto polievkach sa zväčša nevaria, teda nestretol som sa takou kde by sa varili. A ano ako hovorí @altyn tie samotné instantné rezance predáva aj napríklad kaufland. Ja si tak robím ale nie je to tak rýchle, základ polievky sú opečené arašídy, mrkva, tofu toban djan a cibuľa... Ale je otvorená absolútnym variáciam. Niekedy to sem veru pridám.
bugout
A to ešte aj vo videu hovorí, že stačí zaliať horúcou vodou a potom to varí... A ešte na dva krát.
1x mirop
sjuz
@altyn (23.10.2021 00:48)

treba mrknut na video a pochopite :)
sjuz
@altyn (23.10.2021 00:48)

áno, vo videu sa hovorí aj o tomto. Preto som sem dala link, aby som nemusela všetko vypisovať :)
altyn
@sjuz (23.10.2021 11:58)

Video trvá 14 minút! Kúsok som pozrel, no stratil som chuť dopozerať ho vtedy, keď začal ukazovať polievky v obchode. To ten čas strávim nejak užitočnejšie alebo príjemnejšie... 😏




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia