Tekvicové rizoto
Tekvicové rizoto

Tekvicové rizoto s gaštanmi a vyprážanou mozzarellou

Richard Noskovič
šéfkuchár Residence Hotel & Club v Donovaloch, 4. novembra 2021
Tekvicové rizoto s gaštanmi a vyprážanou mozzarellou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

1 ks
300 g
1 ks
200 g
200 ml
200 g uvarené
100 g
100 ml
Vyprážaná mozzarella:
300 g
1 ks
100 g
 (na vyprážanie)




Postup

  1. 1

    Polovicu tekvice nakrájame na menšie kúsky, pokvapkáme olejom a pečieme na 180 °C do zmäknutia. Upečenú tekvicu rozmixujeme na pyré.

  2. 2

    Druhú polovicu tekvice nakrájame na malé kocky spolu so šalotkou. Na oleji s maslom orestujeme pokrájanú šalotku a tekvicu. Pridáme ryžu, krátko restujeme, osolíme. Podlejeme bielym vínom, vodou a dusíme pod pokrievkou asi 10 minút. Pridáme tekvicové pyré, nasekané uvarené gaštany a ak treba, podlejeme vodou. Tú postupne prilievame počas celého varenia. Za stáleho miešania a podlievania varíme takmer do úplného zmäknutia ryže. Nakoniec do rizota primiešame maslo a nastrúhaný parmezán.

  3. 3

    Mozzarellu nakrájame na kúsky, ktoré obalíme v rozšľahanom vajíčku, v strúhanke a vypražíme v oleji. Servírujeme na rizote.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia