Ananásová torta
Ananásová torta

Kokosovo-ananásová torta s ananásovými kvetmi

kristinatamas - fotkakristinatamas, 26. novembra 2021

Svieža kokosová torta s čerstvým ananásom zdobená sušenými ananásovými kvetmi.

30 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
8 ks
8 PL
12 PL
1 bal.
2 bal.
2 PL
120 ml teplá
štipka
Plnka:
250 g
1 bal.
500 ml (Alpro)
3 PL
4 PL
cca 1/2 ks čerstvý
Zdobenie:




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme sušené kvety. Z čerstvého očisteného ananásu odkrojíme čo najtenšie plátky a dáme do rúry vyhriatej na 100 °C a sušíme cca 2 hodiny. Keď sú plátky ananásu usušené, vložíme ich do muffinových košíčkov alebo pohárov kým úplne nevychladnú, tým budú kvety držať tvar.

  2. 2

    Ja som si pripravovala cesto na dvakrát a následne som len jeden korpus rozdelila na polovicu. Avšak môžete si skúsiť korpus pripraviť v celku a následne ho rozkrojiť na niekoľko častí, závisí od priemeru vašej formy. Oddelíme si bielky od žĺtkov. Bielky so štipkou soli vyšľaháme do snehu.

  3. 3

    K žĺtkom pridáme práškový a vanilínový cukor a vyšľaháme. Následne pridáme vodu a olej a ďalej šľaháme. Pridáme preosiatu múku a kypriaci prášok a zamiešame. Do cesta po častiach ručne vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Takto pripravené cesto vylejeme do tortovej formy, ktorú sme si potreli tukom a vysypali múkou. Pečieme na 180 °C - 15 minút.

  4. 4

    Na krém si musíme najprv urobiť kokosový puding podľa návodu na obale. Ja som použila mandľové mlieko a hnedý cukor, ale je to na vašej preferencii :). Keď je puding vychladnutý, môžeme ho začať po častiach zamiešavať k maslu, ktoré sme si predtým vyšľahali. Následne pridávame práškový cukor - ja som dala cca 4-5 PL, ale ochutnávajte :).

  5. 5

    Hotový korpus rozrežeme na niekoľko častí, ako som spomínala vyššie, záleží od priemeru tortovej formy. Každú časť potrieme krémom, na krém poukladáme malé kúsky čerstvého ananásu a posypeme strúhaným kokosom. Na konci potrieme krémom vrch aj boky torty a obsypeme kokosom. Ak sme sa rozhodli zdobiť aj sušenými ananásovými kvetmi, pridáme ich na vrch. Môžete tu poukladať aj čerstvý ananás, poprípade iné drobné ovocie ako čučoriedky, maliny... :)

    Kokosovo-ananásová torta s ananásovými kvetmi - obrázok 5

Diskusia k receptu

haji
Neotřelý receptík, čerstvý ananas a sušený na zdobení - milá změna od klasiky. Musí to být výborná, jemná torta. Jsi šikulka!
pivonka
To zdobenie ma dostalo. Hneď som si pomyslela - kde ja budem zháňať sušený ananás a ešte v takom peknom tvare. Ale ty máš riešenie hneď popísané. Krásna torta.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia