Zeleninová polievka
Zeleninová polievka

Pórovo–zelerová polievka s jablkami

Zuzana Sisáková
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno & Tapas v Poprade a spoluautorkou projektu LadyChef, 2. decembra 2021
Pórovo–zelerová polievka s jablkami
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

120 g
250 g
400 g
70 g
60 ml (ideálne odšťavené jablko)
1,3 l
3 PL
2 ks
100 ml
2 ČL
1 PL




Postup

  1. 1

    Jablká nakrájame na plátky alebo z nich urobíme škrabkou špirálu. Na olivovom oleji a troche masla prudko opražíme, pridáme víno, med a citrónovú šťavu. Ešte krátko restujeme a necháme vychladnúť. Odložíme.

  2. 2

    Zvyšok masla dáme roztopiť do hrnca, pridáme očistené nakrájané zemiaky, zeler a pór. Krátko restujeme, pridáme jablkovú šťavu a zeleninový vývar. Ochutíme korením a soľou podľa potreby a varíme, než je zelenina mäkká.

  3. 3

    Do polievky pridáme smotanu a rozmixujeme dohladka. Podávame s restovaným jablkom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia