Boršč trošku inak

razomzastolom - bez fotkyrazomzastolom, 9. decembra 2021

Boršč má nespočetné množstvo variantov a len o tomto jednom jedle by sa dala napísať celá kuchárska kniha. V tomto recepte by som Zobraziť celý popisBoršč má nespočetné množstvo variantov a len o tomto jednom jedle by sa dala napísať celá kuchárska kniha. V tomto recepte by som Vám chcela prezradiť tajomstvo červeného boršču, ktorý varí moja mama a pri ktorom sa tak často zíde celá veľká rodina... Je to trošku netradičný boršč a jeho zvláštnosťou je to, že sa hosťom podáva v hrnčekoch a pije sa. Je to z toho dôvodu, že sa pripravuje bez fazule, zemiakov, kapusty alebo iných klasický používaných surovín. K boršču pečiem oškvarkové pagáčiky.
Zdroj: https://youtu.be/RMY-53-YbB0

8
porcií
40 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 l
2-3 ks (cca 450-500 g)
1/4 ks farebná mäsitá
1 ks
1 ks
1 ks stredne veľká
2 PL
2 PL
2 PL
50 g
2 ks
1 PL
100 ml
 podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Cibuľu nadrobno nakrájať a mrkvu nastrúhať.

  2. 2

    Cviklu uvariť. Vychladiť, ošúpať a najemno nastrúhať.

  3. 3

    V hrnci alebo na panvici roztopiť maslo, osmažiť cibuľu dozlatista, pridať jemne nastrúhanú mrkvu, paradajkový pretlak, smažiť cca 5-7 minút. Ďalej pridať nastrúhanú cviklu, cukor, ocot a znova osmažiť. Mierne posoliť, pridať mletú červenú papriku a koreniny podľa chuti. Trošku presmažiť a zaliať vriacou vodou, aby paprika neprihorela a variť cca 15-20 minút.

  4. 4

    Škrob rozpustiť v 100 ml studenej vody a pridať smotanu na varenie. Zmes dobre premiešať a vliať do vriaceho boršču. Na konci varenia pridať korenie, bobkový list, soľ podľa chuti a variť ešte niekoľko minút.

  5. 5

    Dobrú chuť! ?

  6. 6

    Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/RMY-53-YbB0

Diskusia k receptu

mariamka
100 rokov sa chystám na boršč, asi raz som ho varila a nejak nás ten recept nepresvedčil. Takto vypiť ho ako čaj a liek, to stojí za vyskúšanie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia