Tvarohová torta
Tvarohová torta

Rýchla tvarohová torta

jurka - bez fotkyjurka, 13. decembra 2021
Rýchla tvarohová torta
Foto: jurka

Mnohými pokusmi som sa ustálila na zaručenom, jednoduchom, rýchlom a veľmi chutnom recepte na tortu. Má jemnučkú krémovú chuť, dá sa urobiť na Zobraziť celý popisMnohými pokusmi som sa ustálila na zaručenom, jednoduchom, rýchlom a veľmi chutnom recepte na tortu. Má jemnučkú krémovú chuť, dá sa urobiť na mnoho variácií a hlavne - za 30 minút mám hotovo vrátane umytého riadu :)

12
porcií
20 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

Korpus:
3 ks
50 g
1 bal.
1 ks
75 g
1/2 ČL
1/5 ČL
2 PL
Plnka:
400-500 g
400-500 ml (30 %)
1 bal.
1-2 PL
1 kvapka
4 plátky
250-400 g (čerstvé alebo mrazené)
1 PL




Postup

  1. 1

    Korpus: Rúru dáme vyhriať na 200 °C. Dno tortovej formy vyložíme papierom na pečenie. Citrón umyjeme, zľahka ostrúhame kôru a vyšťavíme dužinu. Oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s 2 PL teplej vody a kryštálovým a vanilkovým cukrom do skoro bielej hmoty. Pridáme citrónovú kôru a 1 ČL citrónovej šťavy.

  2. 2

    Do žĺtkovej hmoty opatrne pridáme vyšľahaný sneh z bielkov a zamiešame metličkou od spodu.

  3. 3

    Do vajíčkovej hmoty na 2-3x pridáme múku s práškom do pečiva, opatrne metličkou od spodu vmiešame.

  4. 4

    Cesto vylejeme do formy, uhladíme povrch a dáme piecť na 200 °C na 12 minút.

  5. 5

    Na ešte horúci upečený korpus rozotrieme ľubovoľný džem. Necháme vychladnúť.

  6. 6

    Plnka: Ak máme mrazené ovocie, dáme ho na sitko pomaly rozmraziť (alebo do teplej vody). Plátky želatíny namočíme do studenej vody napučať. Smotanu s oboma cukrami vyšľaháme do tuha. Pridáme tvaroh (ja mám veľmi rada ochutený vanilkový), kvapku vanilkovej esencie. Vymiešame.

    Rýchla tvarohová torta - obrázok 6
  7. 7

    Plátky želatíny zlejeme od vody, necháme iba cca 1 PL vody a zohrievaním za stáleho miešania roztopíme. Pozor, želatína nesmie vrieť. Do roztopenej želatíny pridáme 1-2 PL tvarohového krému, dobre rozmiešame a vylejeme do zvyšku tvarohového krému. Dobre premiešame. Krém podľa chuti dosladíme.

  8. 8

    Z ovocia odložíme za hrsť na ozdobenie. Do hotového krému vmiešame ovocie (väčšie ovocie nakrájame). Je možné aj ovocie s trochou krému rozmixovať a pastu vmiešať do celého krému. Na fotke je krém s čerstvými celými čučoriedkami (2x125 g).

  9. 9

    Vychladnutý korpus opatrne oddelíme od formy a formu späť pevne zavrieme. Na korpus nalejeme krém a necháme aspoň 2 hodiny stuhnúť v chlade. Ja zdobím hneď. Ešte pred uvoľnením formy opatrne oddelíme plnku od formy, až potom pomaly formu uvoľníme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia