Medová torta
Medová torta

Medovo-čokoládová torta videorecept

laylastastykitchen - fotkalaylastastykitchen, 23. decembra 2021
8 minút
na 180 °C
Medovo-čokoládová torta (videorecept)
Foto: laylastastykitchen

Suroviny

Medové pláty:
450 g
120 g
10 g
3 PL
2 ČL
3 ks
100 g
100 g
Plnka:
500 g
160 ml
100 g
60 g
2 PL
Poleva:
160 g
160 ml




Postup

  1. 1

    Medové pláty: V miske som zmiešala múku, práškový cukor, vanilkový cukor, kakao a prášok do pečiva. Postupne som k tomu pridala vajcia, roztopené maslo a med. Vypracovala som cesto, ktoré som rozdelila na 8 častí.

  2. 2

    Každú časť som vyvaľkala a vykrojila som kruh formou na pečenie. Každý plát som dala na papier na pečenie a piekla som postupne vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 8 minút. Zvyšky cesta, ktoré mi ostali po vykrajovaní som zmiesila dokopy, vyvaľkala a upiekla. Po upečení som nechala vychladnúť, rozmrvila som a použila som na dekoráciu hotovej torty.

  3. 3

    Na krém som vyšľahala šľahačkovú smotanu s cukrom. Pridala som med, kakao a mascarpone.

  4. 4

    Každý plát som natrela krémom a ukladala na seba. Tortu som nechala cez noc v chladničke aby zmäkli medové pláty. Na druhý deň som tortu poliala čokoládou rozpustenou so smotanou a vyzdobila. Dobrú chuť! :-)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia