Čučoriedková roláda
Čučoriedková roláda

Roláda s tvarohom a čučoriedkami

doc. RNDr. Miloš Mikuš, CSc.
vedec s vareškou a kalichom vína, autor kuchárskych kníh, 1. januára 2022
Roláda s tvarohom a čučoriedkami
Foto: archív Miloša Mikuša
12
porcií

Suroviny

Cesto:
6 ks
3 bal.
30 g mleté
30 g
70 g mletý
2/3 bal.
Plnka:
250 g
100 g
3 PL
150 g (môžu byť aj mrazené)




Postup

  1. 1

    Žĺtky s cukrom vymiešame do peny. Do peny postupne zľahka ručne vmiešame sneh z bielkov a múku zmiešanú s mletými mandľami, makom a práškom do pečiva.

  2. 2

    Cesto vylejeme na papier vymastený maslom a vysypaný hrubou múkou. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a teplotu hneď stíšime na 180 °C. Po 5 minútach teplotu znížime na 150 °C a pečieme ďalších 15–20 minút. Po upečení cesto aj s papierom zrolujeme a necháme vychladnúť pod vlhkou utierkou.

  3. 3

    Tvaroh vymiešame so zmäknutým maslom a medom dohladka. Roládu rozbalíme, natrieme tri štvrtiny plnky, posypeme čučoriedkami a zrolujeme. Zvyšok krému natrieme navrch a dozdobíme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia