Fazuľové struky
Fazuľové struky

Fašírky s omáčkou s fazuľovými strukmi fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 5. januára 2022
Fašírky s omáčkou s fazuľovými strukmi (fotorecept)
Foto: gordonko

Takto nejako varila fazuľové struky moja krstná z Trenčianskych Teplíc.

30 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2-3 ks
štipka (strúhaný)
 (alebo masť)
2-3 ks
1 malý kelímok
2 PL
Fašírky:
500 g mleté
5-8 strúčikov
1- 2 PL
1 ks
1,5 hrnčeka (alebo staršie rožky)
 drvený
Navrch:




Postup

  1. 1

    Ako prvé by sme si mali pripraviť čo potrebujeme ako posledné... Nakrájame si údenú slaninku a vytopíme ju na oškvarky.

    Fašírky s omáčkou s fazuľovými strukmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z vytopených oškvariek odoberieme z masti a na nej osmažíme do sklovita 2-3 na kocky pokrájané cibule. K cibuli potom pridáme nakrájané fazuľové struky a zalejeme ich po vrch vodou. Osolíme, pridáme 2-3 bobkové listy a štipku strúhaného muškátového orieška. Pod pokrievkou varíme asi 20 minút, kým nebudú fazuľové struky mäkké.

    Fašírky s omáčkou s fazuľovými strukmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kým sa varí fazuľa, pripravíme si všetko na fašírky. Do misky dáme mleté mäso, vajíčko, čierne korenie, cesnak, soľ, bravčovú masť, mlieko a dával som aj strúhanku, lebo som nemal staršie rožky, ktoré sa namáčajú do mlieka. Všetko spolu premiešame - zmes by mala byť taká mľaskavá, vytvarujeme fašírky, ktoré obaľujeme v strúhanke a neskoršie ich z oboch strán vysmažíme na panvici s olejom a masťou (1:1). Niekto pridáva aj pár koliesok mrkvy, aby sa tuk, na ktorom vysmážame neprepaľoval.

    Fašírky s omáčkou s fazuľovými strukmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dorobíme si fazuľovú omáčku. Do misky dáme mlieko, pridáme doň smotanu, hladkú múku a rozhabarkujeme tak, aby tam neostali žiadne hrudky. Zátrepku prilejeme k uvareným fazuľovým strukom, premiešame a necháme prejsť varom. Kto sa bojí, že bude mať hrudky, nech to precedí cez sitko.

    Fašírky s omáčkou s fazuľovými strukmi (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do hlbokého taniera naložíme omáčku s fazuľkovými strukmi, na ktorú dáme za 2 PL oškvarkov s vytopenou masťou, pridáme fašírky a ako prílohu varené zemiaky. DOBRÚ CHUŤ.

    Fašírky s omáčkou s fazuľovými strukmi (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

bugout
Fašírky môžem kedykoľvek s čímkoľvek..... Ja by som ale zemiaky varil spolu s fazuľou. Vlastne asi by som urobil len kyslé zemiaky aj keď viem, že recept je prioritne na fazuľu, ale fašírka je fašírka. Skrátka takáto krásna jednoduchá fašírka je mňam...
evanaaa
Ja mám mrazené fazuľové struky, ale sú to tie tenké zelené, tak neviem, či sa z nich dá robiť omáčka - prívarok ako si to ty robil, @gordonko.....inak , ja keď robím fašírky, tak len ako samostatné jedlo, k zemiakom, k omáčkam väčšinou dusím mäso na šťave alebo uvarím nejakú údeninu k nim. A s chlebom.....ale dala by som si aj ten tvoj tanier, ak by si ma ponúkol :) tiež dobre vyzerá.
gordonko
@evanaaa Ďakujem za komentár ,len tá fašírka nemala byť ako hlavná , skorej ako príloha k tým fazulovým strukom - no redakcia si to premenovala po svojom. Takže ak bude niekto hladať niečo z fazulových strukou tak to nenájde. Evanaaa Tvoje fazulové struky sú dobré ,kludne to môžeš spraviť aj znich .... videl som aj iné spôsoby napr. z vajcom na tvrdo ,ale takto to robila moja krsná





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia