Teplý fazuľkový šalát
Teplý fazuľkový šalát

Teplý šalát zo strukovej fazuľky fotorecept

sracz - fotkasracz, 7. januára 2022
Teplý šalát zo strukovej fazuľky (fotorecept)
Foto: sracz

Takto pripravenú fazuľku je možné použiť ako teplý šalát, ale aj ako chutnú prílohu k rôzne pripraveným mäsám. Pokiaľ sa na štarte vyhneme Zobraziť celý popisTakto pripravenú fazuľku je možné použiť ako teplý šalát, ale aj ako chutnú prílohu k rôzne pripraveným mäsám. Pokiaľ sa na štarte vyhneme slanine a nahradíme ju rastlinným olejom, bude to variant pre vegetariánov. Bazalička voňavá, moja verná láska v kuchyni, výslednému „dielu“ (riekol by majster @Mesiar50) zvýrazní tiež jeho arómu a chuť. Moja krajšia polovička, excelentný hlavný konzument v našej kuchyni, by ma s týmto jedlom bez slaniny, prirovnala k „pastierovi kôz“ a jedol by som si ho sám!

4-6
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

200-250 g prerastená
12-15 ks
2-3 ks (zelená a žltá)
350-400 g
2-3 strúčiky
podľa chuti
2-3 ks
10-12 ks
5-7 ks
240-250 ml pokrájaná
2-3 KL
2-3 KL
120-150 ml čerstvá pokrájaná
podľa potreby (kúsky)




Postup

  1. 1

    Ak máte všetko potrebné pripravené „po ruke“, umyté, očistené a pokrájané, hotový šalát môžete po pol hodinke servírovať. V rajnici som vyškvaril na kúsky pokrájanú údenú slaninu, odstavil z ohrevu, pridal pokrájanú mladú cibuľku aj s jej zelenými „pierkami“, premiešal, vrátil na ohrev, 3-4 minúty restoval. Pridal som pokrájané papriky (na farbe a množstve nezáleží) a podusil do polomäkka „na skus“.

    Teplý šalát zo strukovej fazuľky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V menšom hrnci som nechal zvrieť vodu, následne som do nej pridal 3-4 KL soli, pokrájanú zelenú fazuľku, vložil drôtené „vajíčko“ s bobkovými listom a guličkami čierneho i nového korenia. Opäť som povaril „na skus“, teda 5-7 minút. Každý si čas varenia určite zvolí podľa seba.

    Teplý šalát zo strukovej fazuľky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom som fazuľku zlial cez sitko a presypal ju do rajnice s udusenou a ocesnakovanou paprikou, pridal 2 KL masla, pokrájanú čerstvú bazalku, pokvapkal extra panenským olivovým olejom, premiešal.

    Teplý šalát zo strukovej fazuľky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tento teplý fazuľkový šalát som podával ku grilovanému kurčaťu. Ak v úvode slaninu nahradíte rastlinným olejom, šalát môže byť aj ako pôstne jedlo. Dobrú chuť aj Vám!

    Teplý šalát zo strukovej fazuľky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

chemik
@haji (7.1.2022 19:07)

Taky zelené fazolky miluji, zejména k rumpsteaku a sraczuv recept je lepší než jen prosté blanšírování.
pivonka
Sraczko náš, to Ti je ale dobrota. Priznám sa bez mučenia, mladú cibuľku ešte nemali, tak musela byť biela, ale aj tak! A to celý život luskovú fazuľu podhadzujem, nemám ju rada. Na panvičke som si k tomu opiekla kuracie prsia ale dá sa to jesť aj samotné. Musím jesť viac zeleniny a v takomto podaní veru môžem. Ej, veru môžem! Vďaka za recept.
sashan
Strúčkovú fazuľku mám veľmi rada a robím z nej aj podobné jedlo tomuto.Ale šalát v tomto prevedení sa mi tiež veľmi páči a ukladám si ho,určite bude v mojom repertoári.
kitty24
Mňam určite vyskúšam, pani manželke ticho závidím, takého PÁNA kuchára. Tvoje recepty pohladia nielen oko ale aj srdce. Píšeš ich s takou láskou...
1x sracz




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia