Jablkový zákusok
Jablkový zákusok

Jablkový snehový zákusok fotorecept

helena10 - bez fotkyhelena10, 27. februára 2022
Jablkový snehový zákusok (fotorecept)
Foto: helena10

Veľmi chutná hrnčeková klasika.

Suroviny

Cesto:
2 hrnčeky
1 ks
1 hrnček
3 ks
1 hrnček
250 g
Jablková plnka:
7 ks očistené, nastrúhané
1 bal. (40 g) (alebo puding)
1 KL (nemusí byť)
Bielkový sneh:
3 ks
1 KL
3 PL
štipka




Postup

  1. 1

    Použila som hrnček s objemom 2 dl a pekáč s rozmermi 20 x 30 cm.

  2. 2

    Ja si najprv pripravím jablká. Ošúpem, očistím od jadrovníkov a nastrúham. Pridám Zlatý klas, cviklový prášok - nemusíte a dobre premiešam. Kto ľúbi škoricu, môže si dochutiť škoricou.

  3. 3

    V miske vymiešam ručným mixérom suroviny na cesto, ktoré je tuhšie. Cesto opatrne roztiahnem na vymastený a vysypaný plech. Pečiem vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 10 minút. Pečte podľa svojej rúry.

    Jablkový snehový zákusok (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Následne koláč vyberiem z rúry a rovnomerne naň rozložím jablkovú zmes. Pečiem ďalších 10 minút na tej istej teplote.

  5. 5

    Vyšľahám z bielkov, kryštálového a vanilkového cukru tuhý sneh, vyberiem koláč z rúry, skontrolujem špajľou, ako je upečený. Na jablká rozotriem tuhý bielkový sneh. Dopečiem cca 7 minút, kým sa zapečie sneh.

    Jablkový snehový zákusok (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po vychladnutí nakrájam a môžeme chutnať. Dobrú chuť! Testovacia vzorka išla dobrým susedom ?.

    Jablkový snehový zákusok (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

luwinka
Veľmi musia byť dobré.Krasne úvodné foto.Si šikovná,teším sa na ďalšie tvoje recepty.Uz si ho aj ukladám. Ďakujem.🤗
helena10
@luwinka , ďakujem za milé slová. Oplatí sa upiecť. Určite vám bude chutiť. Ja sa tiež niekedy inšpirujem na vareche a som vďačná, že je to vzájomné, nie som odborníčka 🌞

pivonka
Tvaroh, jablká a ešte sa aj spotrebujú zvyšné bielky. Výborný recept, zakladám, zíde sa.
beruska12
Koláč krásny, chutný. Robím podobný. Tvaroh, jabĺčka a sneh, už len uvariť kávu 😋👍




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia