Čučoriedková roláda
Čučoriedková roláda

Čučoriedková roláda videorecept

laylastastykitchen - fotkalaylastastykitchen, 24. marca 2022
12-15 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
160 g
160 g
80 ml
80 ml
3 ks
2 PL
1 ČL
Krém:
300 g
200 g
Poleva:
200 g
3 PL
Čučoriedkové pyré:
250 g čerstvé
80 g
50 ml
2 PL




Postup

  1. 1

    Čučoriedkové pyré: Do hrnca som nasypala čerstvé čučoriedky, pridala som cukor, vodu a premiešala som. Potom som pridala kukuričný škrob a na miernom ohni som nechala zovrieť. Rozmixovala som ponorným mixérom a nechala som úplne vychladnúť.

  2. 2

    Korpus: Oddelila som žĺtky od bielkov. K žĺtkom som pridala cukor a začala som šľahať až kým sa cukor nerozpustil. Potom som pridala olej a vodu. Znova som prešľahala. Potom pridáme múku, kakao a prášok do pečiva a vyšľaháme na hladké cesto. Nakoniec pridáme vyšľahané bielky, ktoré zľahka vmiešame do cesta. Cesto nalejeme na plech (30x40 cm) s papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 12-15 minút. Po upečení ešte za horúca zrolujeme korpus do utierky a necháme tak úplne vychladnúť.

  3. 3

    Krém: Medzitým som vyšľahala maslo, do ktorého som pridala kondenzované mlieko a čučoriedkové pyré, ktoré som si predtým uvarila.

  4. 4

    Roládu naplníme krémom, dáme do chladničky trochu stuhnúť. Na polevu som si pripravila roztopenú bielu čokoládu, do ktorej som pridala trochu oleja a potravinársku farbu. Vychladnutú roládu som poliala čokoládou a ozdobila čerstvými čučoriedkami.

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík. Mám pocit, že jak v surovinách, tak ve videu je to kondenzované mléko slazené, podle hustoty. U nás v ČR je v nabídce kondenzované mléko slazené i neslazené. A ještě mám otázku, zda do polevy jdou opravdu 3 PL oleje, ve videu mi to tak nepřipadá.
Líbí se mi krém, krásná barva, o chuti nepochybuji. S radostí bych tuto roládu ochutnala.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia