Špargľové rizoto
Špargľové rizoto

Špargľové rizoto s citrónom a medvedím cesnakom

ryzasos - fotkaRyža SOS, 31. marca 2022. Komerčný recept.
Špargľové rizoto s citrónom a medvedím cesnakom
Foto: ryzasos

Tento recept pre vás pripravila Fitrecepty. Vegánsky recept na rizoto isto poteší aj nevegánov, ktorí majú pre zmenu chuť na niečo ľahšie a bezmäsité. Zobraziť celý popisTento recept pre vás pripravila Fitrecepty. Vegánsky recept na rizoto isto poteší aj nevegánov, ktorí majú pre zmenu chuť na niečo ľahšie a bezmäsité. Špargľové rizoto s citrónom a medvedím cesnakom vám ulahodí úžasnou zmesou chutí a zdravých ingrediencií. Je nutrične hodnotné a pomerne nízkokalorické. Recept si isto uložte, počas špargľovej sezóny ho odporúčam vyskúšať.
Zdroj: Fitrecepty

3
porcie
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
1 ks (šťava + kôra)
1 ks
2 PL
4 strúčiky
200 g
600 ml
 hrsť
100 g
2 PL
3/4 ČL
1/4 ČL
 voliteľné
 voliteľné




Postup

  1. 1

    V hrnci na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita.

  2. 2

    Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, prepláchnutú ryžu, dve minúty ju miešame, a potom ryžu zalejeme trochou zeleninového vývaru, aby sa ryža pokryla. Znova chvíľu pomiešame a prilejeme zvyšok vývaru.

  3. 3

    Rizoto varíme odokryté približne 10 minút, potom do hrnca pridáme na kolieska nakrájanú špargľu, baby špenát, citrónovú šťavu a nastrúhanú kôru, nasekaný medvedí cesnak (alebo iné bylinky), koreniny, soľ a lahôdkové droždie.

  4. 4

    Rizoto dobre premiešame a varíme na slabom ohni ešte približne 10 minút. Ak sa ryža začína chytať ku spodku hrnca, pridáme ešte trochu vody - aby bolo rizoto krémové, no nepripaľovalo sa.

  5. 5

    Po 10 minútach by malo byť rizoto krémové a špargľa zmäknutá.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia