Pečeňová paštéta
Pečeňová paštéta

Domáca kuracia paštéta

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 30. apríla 2022
Domáca kuracia paštéta
Foto: Jana Štrbková

Mäsová nátierka z kuracej pečene.

6
porcií
45 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
200 g
2 ks
2 strúčiky
1 ČL
1 ČL
1 ČL čerstvý
1 ČL čerstvý
100 ml (33 %)
50 ml
Na zaliatie paštéty:
250 g (rozpustené)




Postup

  1. 1

    Kuracie pečienky zbavíme blán, každú rozdelíme na laloky a jemne z nich vykrojíme biele úpony. Na panvici rozpálime 250 g masla a restujeme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Keď sú dozlatista opražené, pridáme očistené pečienky. Pečienky opatrne prevraciame, aby sa opiekli z každej strany, restujeme asi 5 minút.

  2. 2

    Oheň stiahneme na minimum, posypeme koreninami, nadrobno nakrájanými lístkami rozmarínu a tymianu, pridáme smotanu na šľahanie a sherry. Jemne premiešame, pridáme 200 g masla, necháme na najnižšom ohni rozpustiť. Dosolíme podľa chuti. Zmes dohladka rozmixujeme.

  3. 3

    Naberieme do vysterilizovaných pohárov, dobre uzatvoríme a sterilizujeme pri teplote 110 °C asi 50 minút. Ak paštétu rýchlo spotrebujeme, nemusíme ju sterilizovať – naložíme ju do pohárov, zalejeme roztopeným maslom a spotrebujeme do 48 hodín.

Diskusia k receptu

evanaaa
Robievam paštétku aj z kuracích pečení, ale maslo nedávam, lepšia je masť (aj z hydiny), a ak maslo, tak len na opečenie pečienok a nie skoro pol kila.....dám do vaničky všetko naraz, v chladničke mi vydrží aj týždeň, ak nie viac.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia