Penne alla Arrabbiata

heleninka88 - fotkaheleninka88, 1. mája 2022

Rýchle a jednoduché jedlo.

2
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Omáčka:
500 g čerstvé
5 lístkov (čerstvá)
3 strúčiky
2 PL
1 ks čerstvá
1 PL
Okrem toho:
 (cestoviny)
1 ks




Postup

  1. 1

    Budeme potrebovať dve panvice, na jednej budeme robiť omáčku a na druhej kuracie mäso. Omáčku si pripravíme tak, že na panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme pretlačený cesnak, nech sa troška opraží (pozor, aby nezhorel). Pridáme bazalku, nech sa stiahne a chilli papričku nakrájanú na menšie kúsky. Pridáme umyté na kocky nakrájané paradajky. Necháme ich dusiť a troška ochutíme soľou a čiernym korením. Pridáme paradajkový pretlak. Necháme variť asi 20 minút a potom precedíme cez sitko do druhého hrnca a pridáme kukuricu (nemusí byť, ale mne to chutilo s kukuricou). Pridala som aj troška cukru nakoniec. Ak chcete omáčku viac pikantnú, kľudne pridajte aj sušenú chilli.

  2. 2

    Keď je omáčka hotová, ugrilujeme mäso. Umyté osušené mäso rozrežeme pozdĺžne na dve polovice, troška naklepeme a okoreníme z oboch strán grilovacím korením. Na druhú panvicu, ktorú máme pripravenú dáme troška oleja a ugrilujeme z oboch strán do zlato hneda.

  3. 3

    Penne cestoviny uvaríme podľa toho ako sa píše na obale cestovín. Po uvarení ich pridáme k omáčke a zmiešame všetko spolu. Naservírujeme na hlbší tanier a nakoniec pridáme na vrch kuracie mäso. Dobrú chuť.

    Ideal

Diskusia k receptu

blissofplants
Nezvyknem komentovať recepty s mäsom ale velmi sa mi páči tanier. 😍
Ak môžem trochu poradiť, fotka by vyzerala lepšie keby tvoj odraz nebol na lyžičke.😉
Inak je pekná. 😍
mijaita
V surovinach maso (kure) chybí. A uplne klidne bych ho vynechala, recept neni spatny.
vantastic
Ak sa to ma volat Arrabiata, tak kukurica a kuracie maso tam nemaju, co hladat. Co tam ale hladat urcite ma je parmezan. Este drobnost Arrabiata a nie Arrabbiata.
blissofplants
@vantastic (4.5.2022 11:18)

Všetky ingrediencie, ktoré do tejto omáčky patria tu spomenuté sú a keď sa niekto rozhodne pridať kuracie mäso alebo aj kukuricu tak je to predsa rozhodnutie, ktoré môžte nasledovať a nemusíte. ;) Existuje nespočetné množstvo receptov s ' chicken penne arrabbiata' ..
Ešte drobnosť 》 arrabbiata je správne s dvomi b pretože keď z angličtiny preložíme arrabbiata sauce do taliančiny, je to sugo all'arrabbiata ;)
heleninka88
Dakujem krasne za komentare. Napisala recept tak ako ho robim ja a na sposob arrabbiata omacky. Vobec tam nemusi byt kuracie maso, voobec tam nemusi byt kukurica a ked tam chyba syr nech sa paci dodajte si ho :-) ...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia