Burrito s hovädzím mäsom, so zeleninou a s hnedou ryžou

ryzasos - fotkaRyža SOS, 8. júna 2022. Komerčný recept.
Burrito s hovädzím mäsom, so zeleninou a s hnedou ryžou
Foto: ryzasos

Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Aj vy ste milovníkmi burrita? My by sme ho doma teda vedeli jesť donekonečna. Aj preto sa Zobraziť celý popisTento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Aj vy ste milovníkmi burrita? My by sme ho doma teda vedeli jesť donekonečna. Aj preto sa snažím často prísť s novou verziou receptu - a táto mala veľký úspech. Skúste si burrito pripraviť v tejto verzii s hovädzím mäsom a množstvom zeleniny. Zelenina dodá klasickému burritu nové, zaujímavé chute, jemne ho osladí a zároveň aj obohatí o množstvo mikronutrientov, ako aj kaloricky odľahčí celé jedlo.
Zdroj: Fitrecepty

6
porcií
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g mleté
400 g
200 g
500 ml
2 PL
1 ČL
6 ks
400 g uvarená
200 g
400 g
60 g
200 g čerstvý
2 ks zrelé




Postup

  1. 1

    Ryžu opláchneme, zalejeme dvoma hrnčekmi vody, zľahka ju osolíme a varíme na slabom plameni, pokým nenasiakne všetku vodu (približne 20 minút).

  2. 2

    Do väčšieho hrnca s olejom dáme mleté mäso a minútu ho orestujeme.

  3. 3

    Potom pridáme lúpané paradajky, uvarenú fazuľu, očistenú a najemno nastrúhanú mrkvu, nakrájaný baklažán, kukuricu, soľ, korenie a zmes dusíme prikrytú za občasného miešania približne 15 minút.

  4. 4

    Potom pridáme umyté špenátové listy a zmes varíme odokrytú ešte 5 minút. Môžeme ju podliať aj trochou vody.

  5. 5

    Avokáda očistíme a pomocou vidličky roztlačíme na pyré.

  6. 6

    Tortilly ohrejeme 30 sekúnd v mikrovlnnej rúre, aby zmäkli. Potom do tretiny plochy tortilly nadávkujeme ryžu, mäsovo-zeleninovú zmes, roztlačené avokádo a pridať môžeme v tomto kroku aj nastrúhaný syr, kyslú smotanu a petržlenovú vňať. Ak si chcete burrito pekne stočiť, nedávajte do tortilly príliš veľa náplne.

  7. 7

    Naplnenú tortillu zrolujeme do burrita (zároveň rolujeme aj okraje burrita smerom dovnútra, aby náplň nevypadávala) a podávame ich ešte teplé.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia