Zemiakové pagáče
Zemiakové pagáče

Chutné zemiakové pagáčiky

csicsi - bez fotkycsicsi, 9. júna 2022
Chutné zemiakové pagáčiky
Foto: csicsi

Najchutnejšie zemiakové pagáčiky, ktoré sa nedajú pokaziť :)

25 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
1 kg
500 ml
1 ČL
42 g
1 ks
1 ks
4 ČL
1,5 dl
Náplň:
5 ks (uvarené v šupke)
250 g
Na potretie:
1 ks




Postup

  1. 1

    Spravíme kvások - v 200 ml vlažného mlieka s cukrom necháme nakysnúť droždie (42 g).

  2. 2

    Do veľkej misy preosejeme múku, v strede urobíme rukou jamku. Pridáme soľ, vajce, žĺtok, olej a vykysnutý kvások. Postupne pridávame ďalšie mlieko - koľko treba (ja som potrebovala 300 ml) a vymiesime cesto. Cesto prikryjeme a necháme nakysnúť.

  3. 3

    Zemiaky uvaríme v šupke a necháme vychladnúť. Potom ich ošúpeme.

  4. 4

    Nakysnuté cesto rozvaľkáme a na vrch nastrúhame zemiaky a maslo, môžete pridať aj trochu soli. Cesto preložíme na tretiny. Tento postup zopakujeme 3 x s pauzami.

  5. 5

    Z cesta vykrajujeme kolieska, poukladáme na plech, potrieme žĺtkom a necháme kysnúť na plechu.

  6. 6

    Na vrch pagáčikov môžete dať aj vlašské orechy.

  7. 7

    Pečieme na 200 °C približne 25 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia